![]() | |
Υλικά
| |
Εκτέλεση
*flame grilled
Περνάτε την καυτερή πιπεριά πάνω από ανοιχτή φωτιά (στο μάτι της κουζίνας αν έχετε γκάζι) μερικές φορές μέχρι η φλούδα να μαλακώσει και να μαυρίσει σε ορισμένα μέρη. Βάζετε την πιπεριά σε μικρό πυρίμαχο σκεύος, καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε να ιδρώσει. Ξεφλουδίζετε τα μαυρισμένα κομμάτια. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε μια ιδιαίτερη γεύση στη σάλσα.
Συμβουλή σεφ
Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 3 βδομάδες.
|
Salsa – Μεξικάνικο ντιπ με ντομάτα
Κόκκινο πέστο
Συνολικός χρόνος: 6 λεπτά
| |
Εκτέλεση
Συμβουλή σεφ
Για να διατηρήσετε τη σάλτσα, τη βάζετε σε αποστειρωμένο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και καλύπτετε με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνετε και διατηρείτε στο ψυγείο.
Σερβίρεται με μακαρόνια, σαν πατέ σε κράκερ ή φρυγανιά ή σαν γέμιση για κρέατα και ψάρια.
|
ΚΕΤΣΑΠ (Ketchup)
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 12 λεπτά
| |
Εκτέλεση
Συμβουλή σεφ
Μένει φρέσκια στο ψυγείο για περίπου 3 μήνες.
|
Σάλτσα σπιτική από φρέσκες ντομάτες
Όπως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας! | |
Υλικά
| |
Εκτέλεση
Συμβουλή σεφ
Η σάλτσα αυτή χρησιμοποιείται σαν βάση για οποιαδήποτε σάλτσα ντομάτας σε μακαρόνια, γιαχνιστά κλπ.
|
Mείγμα μπαχαρικών Ras-el-hanout
Ένα παραδοσιακό μείγμα μπαχαρικών από το Μαρόκο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει γεύση στις σούπες, στο ρύζι, ακόμα και για μαρινάδα κρέατος για μπάρμπεκιου. Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomix από την Janie Turner στην Αγγλία. | |
Υλικά
| |
Εκτέλεση
Χρησιμοποιείστε όσα περισσότερα υλικά έχετε. Αν σας λείπουν μερικά δεν πειράζει... τα καυτερά πιπέρια και το τζίντζερ είναι απαραίτητα. |
Σιρόπι ρόδι
Υλικά
| |
Εκτέλεση
Αφού κρυώσει διατηρείται στο ψυγείο. |
Rosso Pesto
Διασκευή στο Thermomix απο το Σεφ & Εστιάτορα Μάριο Χ’Ιωσήφ Υλικά
| |
Εκτέλεση
|
Θαϊλανδέζικη Κόκκινη Πάστα Κάρυ (Thai Red Curry Paste)
Αυτή η συνταγή είναι από το βιβλίο της Delia Smith «Summer Collection» και προσφέρει μια εναλλακτική λύση στα ξηρά έτοιμα καρυκεύματα. Εδώ φτιάχνετε μια μεγάλη ποσότητα που μπορείτε να φυλάξετε στην κατάψυξη για περίπου δύο μήνες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερη ποσότητα για να δώσει μια πικάντικη γεύση σε σούπες, σάλτσες κλπ. Την διασκευή της συνταγής στο Thermomix έκανε η Jo Mountain, Σύμβουλος στην Αγγλία. |
Υλικά
|
Εκτέλεση
|
Ξηρός Τραχανάς για σούπα
Με το Thermomix έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε εύκολα το δικό σας τραχανά τον οποίο χρησιμοποιείτε για τη θρεπτική σούπα τραχανά. Υλικά
| |
Εκτέλεση
Η συνταγή για τη σούπα τραχανά είναι στο βιβλίο “Μαγειρική με το Thermomix” σελίδα 40. |
Μαγιονέζα Νηστήσιμη
Υλικά
| |
Εκτέλεση
|
Πραλίνα φουντουκιού (σπιτική νουτέλα)
Υλικά
| |
Εκτέλεση
|
Σάλτσα με ούζο και αρωματικά
Συνταγή για το Thermomix απο τον Χρίστο Χριστοδούλου | ![]() ![]() |
Υλικά
| |
Εκτέλεση
|
Μυδοπίλαφο
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλο μυδια
- μισο φλ. τσαγιου ουζο
- 2 κρεμμυδια
- 1 σκελιδα σκορδο
- 1 φλ. τσαγιου ρυζι basmati
- 1 φλ. τσαγιου λευκο κρασι
- 5 κ. σ. ελαιολαδο
- 1 φλ. τσαγιου ψιλοκομμενη ντοματα
- 3 κ.σ. δυοσμο
- 4 κ.σ. ανηθο
- 2 κ.σ. κουκουναρι καβουρδισμενο
- 1 φρεσκο κρεμμυδι
- αλατι και ασπρο πιπερι
Πώς το κάνουμε:
- Τοποθετουμε τα μυδια σε μια μεγαλη κατσαρολα μαζι με το ουζο και το μισο κρασι και τα βραζουμε καπακωμενα για λιγα λεπτα. Τα ριχνουμε απο την κατσαρολα σε ενα σουρωτηρι και κραταμε το ζουμι στην ακρη.
- Σε μεγαλο βαθυ τηγανι ζεσταίνουμε το ελαιολαδο και σοταρουμε τα κρεμμυδια ψιλοκομμενα. Μολις μαλακωσουν προσθετουμε το σκορδο ψιλοκομμενο και κατοπιν το ρυζι. Ανακατευουμε για λιγο μεχρι να γινει διαφανο.
- Στραγγιζουμε το ζουμι απο τα μυδια σε μια μεζουρα ή ενα φλιτσανι. Πρεπει να ειναι γυρω στα 2/3 του φλιτσανιου. Ριχνουμε το ζουμι στο ρυζι μαζι με το υπολοιπο κρασι και συμπληρωνουμε με νερο, ωστε η αναλογια νερου ρυζιου να ειναι δυο προς ενα.
- Βραζουμε το ρυζι για 12 λεπτα σε μετρια φωτια σκεπασμενο.
- Προσθετουμε τη ντοματα, τα μυδια και τα μυρωδικα ψιλοκομμενα. Αλατοπιπερωνουμε και συνεχιζουμε το μαγειρεμα εχοντας το τηγανι παντα σκεπασμενο μεχρι το ρυζι να πιει ολατα υγρα του.
- Σερβιρουμε γαρνιροντας με το κουκουναρι (αν θελουμε το καβουρδιζουμε) και το φρεσκο κρεμμυδακι κομμενο σε ροδελες.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)