Μυδοπίλαφο
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλο μυδια
- μισο φλ. τσαγιου ουζο
- 2 κρεμμυδια
- 1 σκελιδα σκορδο
- 1 φλ. τσαγιου ρυζι basmati
- 1 φλ. τσαγιου λευκο κρασι
- 5 κ. σ. ελαιολαδο
- 1 φλ. τσαγιου ψιλοκομμενη ντοματα
- 3 κ.σ. δυοσμο
- 4 κ.σ. ανηθο
- 2 κ.σ. κουκουναρι καβουρδισμενο
- 1 φρεσκο κρεμμυδι
- αλατι και ασπρο πιπερι
Πώς το κάνουμε:
- Τοποθετουμε τα μυδια σε μια μεγαλη κατσαρολα μαζι με το ουζο και το μισο κρασι και τα βραζουμε καπακωμενα για λιγα λεπτα. Τα ριχνουμε απο την κατσαρολα σε ενα σουρωτηρι και κραταμε το ζουμι στην ακρη.
- Σε μεγαλο βαθυ τηγανι ζεσταίνουμε το ελαιολαδο και σοταρουμε τα κρεμμυδια ψιλοκομμενα. Μολις μαλακωσουν προσθετουμε το σκορδο ψιλοκομμενο και κατοπιν το ρυζι. Ανακατευουμε για λιγο μεχρι να γινει διαφανο.
- Στραγγιζουμε το ζουμι απο τα μυδια σε μια μεζουρα ή ενα φλιτσανι. Πρεπει να ειναι γυρω στα 2/3 του φλιτσανιου. Ριχνουμε το ζουμι στο ρυζι μαζι με το υπολοιπο κρασι και συμπληρωνουμε με νερο, ωστε η αναλογια νερου ρυζιου να ειναι δυο προς ενα.
- Βραζουμε το ρυζι για 12 λεπτα σε μετρια φωτια σκεπασμενο.
- Προσθετουμε τη ντοματα, τα μυδια και τα μυρωδικα ψιλοκομμενα. Αλατοπιπερωνουμε και συνεχιζουμε το μαγειρεμα εχοντας το τηγανι παντα σκεπασμενο μεχρι το ρυζι να πιει ολατα υγρα του.
- Σερβιρουμε γαρνιροντας με το κουκουναρι (αν θελουμε το καβουρδιζουμε) και το φρεσκο κρεμμυδακι κομμενο σε ροδελες.