Εκτέλεση
- Ζυγίζετε την παρμεζάνα χοντροκομμένη στον κάδο. Αλέθετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8 και αφαιρείτε σε μπόλ.
- Ζυγίζετε τα πινόλια στον κάδο και καβουρδίζετε 3 λεπτά, 100°, ταχύτητα 2. Αλέθετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 και αφαιρείτε σε μπόλ.
- Ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν στην ταχύτητα 8, ψιλοκόβετε το σκόρδο ρίχνοντάς το στον κάδο απο το άνοιγμα της μεζούρας. Προσθέτετε τις καυτερές πιπεριές και τις πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες, το λάδι απο τις λιαστές ντομάτες και σωτάρετε3-4 λεπτά, 100°, ταχύτητα 2, να μαλακώσουν. Αναμιγνύετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
- Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα πινόλια και την παρμεζάνα και αναμιγνύετε 1 λεπτό στην ταχύτητα 4 προσθέτοντας το ελαιόλαδο απο το άνοιγμα του καλύμματτος.
- Άν το μείγμα δεν είναι ομοιογενές γυρίζετε στην ταχύτητα 5.
- Αυτό το πολύ έυγευστο πέστο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μακαρονάδες, ή να κάνετε ένα ραγού με πράσο και κρέμα για φιλέτο χοιρινό ή ψάρι.
Ραγού Rosso Pesto
- Ζυγίζετε 50 γρ χοντροκομμένα κομμάτια πράσο στον κάδο και ψιλοκόβετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε 2-3 λεπτά, 100°, ταχύτητα 2. Προσθέτετε 200 γρ κρέμα, 2 κουταλιές Rosso Pesto, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε 10 λεπτά, 100°, ταχύτητα 2.
|