Μαγιονέζα Νηστήσιμη

Υλικά
  • 250 γρ βρασμένες πατάτες
  • 1 ½ κουτάλια της σούπας μουστάρδα
  • χυμό 2 λεμονιών
  • λίγο πιπέρι άσπρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 μεζούρα παγωμένο νερό
  • 2 μεζούρες σπορέλαιο
Εκτέλεση
  • Βάζετε στον κάδο τις πατάτες, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το άσπρο πιπέρι, το αλάτι και το παγωμένο νερό. Ανοίγετε στην ταχύτητα 4 να αναμειχθούν καλά και από το άνοιγμα της μεζούρας προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι.
  • Αδειάζετε σε δοχείο και διατηρείτε τη μαγιονέζα στο ψυγείο.