Πραλίνα φουντουκιού (σπιτική νουτέλα)

 
Υλικά
  • 90 γρ ζάχαρη
  • 130 γρ φουντούκια
  • 60 γρ μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
  • 100 γρ σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια
  • 70 γρ βούτυρο, μαλακό
  • 140 γρ γάλα
Εκτέλεση
  • Βάζετε τη ζάχαρη μέσα στον κάδο και την κάνετε άχνη 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
  • Προσθέτετε τα φουντούκια και αλέθετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
  • Προσθέτετε τη σοκολάτα και αλέθετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.  Χρησιμοποιείτε τη σπάτουλα για να σπρώξετε τα υλικά προς τον πάτο του κάδου.
  • Προσθέτετε το βούτυρο και το γάλα, λειώνετε 3-4 λεπτά, 50ο, ταχύτητα 2.
  • Αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε καθαρό και αεροστεγές βαζάκι και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε.
  • Διατηρείται φρέσκο στο ψυγείο.
Παραλλαγή της συνταγής Μερέντα (βιβλίο Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΟΥ) από τη σύμβουλο του  Τhermomix στη Λευκωσία, Λένια Λοϊζου.