Υλικά
| |
Εκτέλεση
|
Σούπα φινόκιο με καρύδια και ροκφόρ
Σούπα με μήλα και κάρυ
Υλικά
|
Εκτέλεση
|
Θαϊλανδέζικη Σούπα με Κόκκινη Κολοκύθα ( Pumpkin)
Με Κοτόπουλο (προαιρετικό) |
Υλικά
|
Εκτέλεση
|
Σούπα με πράσο
Υλικά
| |
Εκτέλεση
|
Σούπα Καρότου με Κόλιαντρο
Υλικά
| |
Εκτέλεση
|
Σούπα από Φρέσκο Σπανάκι και Ρεβύθια
Υλικά
| |
Εκτέλεση
| |
Σημείωση: Αν παραλείψετε τη φέτα η συνταγή είναι νηστήσιμη. |
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
· 200 γρ κολοκυθάκια, σε πολύ
μικρά, λεπτά κομματάκια
· 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές
ροδέλες
· 20 γρ ψωμί μπαγιάτικο
· 60 γρ παρμεζάνα, σε κομμάτια
· 4 κλωνάρια μαϊντανό φρέσκο,
φύλλα μόνο
· ½ κουταλάκι ξηρό δυόσμο
· 6 αυγά
· 1 κουταλάκι αλάτι
· 500 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βάλτε τα κολοκυθάκια με τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ, ανακατέψτε και αφήστε
στην άκρη.
2 Βάλτε στον κάδο το ψωμί, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και αναμείξτε 15
δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
3 Προσθέστε το δυόσμο, τα αυγά, το αλάτι και αναμείξτε 15
δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Αδειάστε το μείγμα στο μπολ με τα λαχανικά και
ανακατέψτε με τη σπάτουλα.
4 Κόψτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί που να καλύπτει τον πάτο του ξέβαθου
δίσκου Varoma, βρέξτε και στραγγίστε το και απλώστε στο Varoma.
Βεβαιωθείτε ότι δεν καλύπτει τις πλάγιες οπές απ’όπου διαπερνά ο ατμός.
Βάλτε το νερό στον κάδο, τοποθετείστε το Varoma στη θέση του, αδειάστε μέσα
το μείγμα αυγών/λαχανικών, καλύψτε με το καπάκι Varoma και μαγειρέψτε στον
ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
5 Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού αφαιρέστε την ομελέττα σε μια
πιατέλα, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Σερβίρετε σαν ορεκτικό ή κύριο πιάτο συνοδευμένο με σαλάτα.
· 200 γρ κολοκυθάκια, σε πολύ
μικρά, λεπτά κομματάκια
· 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές
ροδέλες
· 20 γρ ψωμί μπαγιάτικο
· 60 γρ παρμεζάνα, σε κομμάτια
· 4 κλωνάρια μαϊντανό φρέσκο,
φύλλα μόνο
· ½ κουταλάκι ξηρό δυόσμο
· 6 αυγά
· 1 κουταλάκι αλάτι
· 500 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βάλτε τα κολοκυθάκια με τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ, ανακατέψτε και αφήστε
στην άκρη.
2 Βάλτε στον κάδο το ψωμί, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και αναμείξτε 15
δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
3 Προσθέστε το δυόσμο, τα αυγά, το αλάτι και αναμείξτε 15
δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Αδειάστε το μείγμα στο μπολ με τα λαχανικά και
ανακατέψτε με τη σπάτουλα.
4 Κόψτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί που να καλύπτει τον πάτο του ξέβαθου
δίσκου Varoma, βρέξτε και στραγγίστε το και απλώστε στο Varoma.
Βεβαιωθείτε ότι δεν καλύπτει τις πλάγιες οπές απ’όπου διαπερνά ο ατμός.
Βάλτε το νερό στον κάδο, τοποθετείστε το Varoma στη θέση του, αδειάστε μέσα
το μείγμα αυγών/λαχανικών, καλύψτε με το καπάκι Varoma και μαγειρέψτε στον
ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
5 Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού αφαιρέστε την ομελέττα σε μια
πιατέλα, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Σερβίρετε σαν ορεκτικό ή κύριο πιάτο συνοδευμένο με σαλάτα.
Χοιρινό με μπάμιες
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κρέας σε κύβους των 5 εκατοστών και το ξεπλένουμε.
Το στραγγίζουμε από τα νερά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε για 3' σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε μέσα το κρέας και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς (περίπου 5').
Ρίχνουμε μέσα τις μπάμιες και τσιγαρίζουμε για άλλα 5'.
Βράζουμε νερό στον βραστήρα και όταν κοχλάσει, το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό ίσα να το σκεπάζει.
Ρίχνουμε τέλος τον ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, κατεβάζουμε στο 3 (αν η κουζίνα σας είναι από το 1-9 και αντίστοιχα στις άλλες) και αφήνουμε να γίνει το φαγητό για 2 ώρες.
1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο
500γρ. μπάμιες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 κ.γ. σμυρνιό (μπαχαρικό)
1 κ.γ. ζάχαρη
1 συσκευασία ντοματοπελτέ
1 κ.γ μιξ 4 πιπέρια
1 κ.σ. αλάτι
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε με λίγο ξύδι σε μια λεκάνη να στραγγίζουν (1/2 ποτ. κρασιού ξύδι)
(για να αποφύγετε την παραπάνω διαδικασία αν δεν έχετε χρόνο, αγοράστε κατεψυγμένες, εγώ αυτό κάνω συνήθως γιατί εργάζομαι και δεν έχω χρόνο για μαγείρεμα).
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου.Κόβουμε το κρέας σε κύβους των 5 εκατοστών και το ξεπλένουμε.
Το στραγγίζουμε από τα νερά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε για 3' σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε μέσα το κρέας και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς (περίπου 5').
Ρίχνουμε μέσα τις μπάμιες και τσιγαρίζουμε για άλλα 5'.
Βράζουμε νερό στον βραστήρα και όταν κοχλάσει, το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό ίσα να το σκεπάζει.
Ρίχνουμε τέλος τον ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, κατεβάζουμε στο 3 (αν η κουζίνα σας είναι από το 1-9 και αντίστοιχα στις άλλες) και αφήνουμε να γίνει το φαγητό για 2 ώρες.
Κρέμα γάλακτος για γλυκές και αλμυρές συνταγές
Η κρέμα γάλακτος δίνει μια μεστή & πλούσια γεύση στο φαγητό, δένοντας τα υλικά κάθε συνταγής χωρίς να τα επισκιάζει.
Τη χρησιμοποιούμε τόσο στα καθημερινά μας γεύματα όσο και στα πιο γιορτινά & ιδιαίτερα πιάτα, όπως οι τούρτες!
Συνοδεύει γρήγορα, εύκολα και απλά, αλλά παρακάτω θα βρείτε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα για σας και την οικογένεια σας!
Tips για γλυκές συνταγές
1. Χτυπάμε πάντα την κρέμα γάλακτος για ακριβώς όσο χρόνο γράφει η συνταγή μας, διότι αν δεν προσέξουμε, κινδυνεύουμε να βρούμε το μίγμα μας ελαφρώς κιτρινισμένο και πολύ σφιχτό σε υφή.
2. Όταν χρησιμοποιούμε μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα που λέγεται σύρμα στην πιο δυνατή ταχύτητα. Με αυτό το τρόπο βοηθάμε να ενσωματωθεί γρήγορα ο αέρας στη μάζα της κρέμας.
3. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε αρωματικά συστατικά για να αρωματίσουμε την κρέμα μας κατά την διαδικασία του χτυπήματος ( πχ. pekan - βανίλια - μαστίχα) Απλά ανακατεύουμε το συστατικό μας με μία μικρή ποσότητα ζάχαρης, το προσθέτουμε στο μίγμα και χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθεί.
Tips για αλμυρές συνταγές
1. Όταν η συνταγή μας απαιτεί ψήσιμο σε τηγάνι καλύτερα θα ήταν χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. Με αυτόν τον τρόπο η γεύση των συστατικών δεν επικαλύπτεται από την κρέμα γάλακτος αλλά δίνει ένα αρμονικό και πιο ελαφρύ πιάτο.
2. Όταν το βασικό συστατικό της συνταγής μας είναι ζυμαρικά, προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε την κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά καθώς ο συνδυασμός αμύλου (ζυμαρικού) και λιπαρών κρέμας έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε πολύ έντονη γεύση.
Farfalle ολικής σε στρώσεις στο φούρνο
Υλικά συνταγή
·
500 γρ. farfalle ολικής
άλεσης
·
3 κ.σ. ελαιόλαδο
·
1 ξερό κρεμμύδι σε
λεπτές φέτες
·
2 σκ. σκόρδο σπασμένες
·
10 ασπρομανίταρα σε
λεπτές φέτες
·
2 πιπεριές, πράσινη και
κόκκινη σε φέτες
·
2 καρότα τριμμένα
·
2 κολοκύθια σε πολύ
λεπτές φέτες
·
2 χωριάτικα λουκάνικα
αποφλοιωμένα
·
2 συσκευασίες σάλτσα
ντομάτας με βασιλικό
·
300 γρ. ανθότυρο
·
200 γρ. φέτα
·
λίγο
φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη
·
αλάτι
·
πιπέρι
Εκτέλεση
·
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνουμε πυρίμαχο σκεύος.
Βράζουμε τα farfalle ολικής σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη μια σάλτσα . Ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το λουκάνικο ψιλοκομμένο και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τα μισά ζυμαρικά στο ταψί. Αδειάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Κάνουμε μια στρώση τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και το καρότο. Τρίβουμε τα τυριά και τα κάνουμε στρώση στην επιφάνεια. Περιχύνουμε με την άλλη σάλτσα.
Ψήνουμε για 20' με σκεπασμένο το ταψί. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10', να ροδίσει.
Βράζουμε τα farfalle ολικής σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη μια σάλτσα . Ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το λουκάνικο ψιλοκομμένο και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τα μισά ζυμαρικά στο ταψί. Αδειάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Κάνουμε μια στρώση τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και το καρότο. Τρίβουμε τα τυριά και τα κάνουμε στρώση στην επιφάνεια. Περιχύνουμε με την άλλη σάλτσα.
Ψήνουμε για 20' με σκεπασμένο το ταψί. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10', να ροδίσει.
Γαλατόψωμο
ΥΛΙΚΑ
270 γρ. γάλα σε θερμοκρασία σώματος
30 γρ. φρέσκια μαγιά
250 γρ. σκληρό αλεύρι
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. μαργαρίνη
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
10 γρ αλάτι
1 μεγάλο αυγό (50 γρ)
έξτρα αυγό για άλειμμα
σουσάμι, μαυροκούκι, παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα
30 γρ. φρέσκια μαγιά
250 γρ. σκληρό αλεύρι
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. μαργαρίνη
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
10 γρ αλάτι
1 μεγάλο αυγό (50 γρ)
έξτρα αυγό για άλειμμα
σουσάμι, μαυροκούκι, παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε ζεστάνει το γάλα τόσο όσο όταν βάλουμε το δαχτυλό μας μέσα να μην νιώθουμε διαφορετική τη θερμοκρασία του. Αυτό το θέλουμε ώστε να μην καεί η μαγιά και να φουσκώσει το ψωμί μας. Βάζουμε στο μίξερ το γάλα με τη μαγιά και τα ανακατεύουμε με το γάτζο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αλεύρια, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι και το αυγό. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο που τον έχουμε αλευρώσει ελαφρά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά. Πιέζουμε να φύγει ο αέρας και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά. Κόβουμε κομμάτια βάρους 70 γρ. Περίπου βγαίνουν 14 κομμάτια. Τα πλάθουμε σε μικρά οβάλ ψωμάκια. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι. Ετοιμάζουμε 1 καρβελάκι βάζοντας 7 ψωμάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Με τα άλλα 7 ψωμάκια κάνω άλλο ένα καρβελάκι δίπλα στο πρώτο. Ανάβω το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αφήνω τα ψωμιά να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια πετσέτα για μισή ώρα. Αλείφω με αυγό και πασπαλίζω με σουσάμι ή ότι άλλο θέλω. Ψήνω τα ψωμάκια για 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Καλό είναι στο μέσον του ψησίματος να γυρίσουμε το ταψί το μέσα έξω ώστε να ψηθεί καλά και από όλες τις μεριές το ψωμί μας.
ΤΙΡ: Αν θέλουμε με ένα ψεκαστήρι ψεκάζουμε νερό το φούρνο λίγο πριν βάλουμε το ταψί μέσα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται υγρασία που φουσκώνει πιο όμορφα το ψωμί και κάνει πιο καλή κρούστα
ΤΙΡ: Αν θέλουμε με ένα ψεκαστήρι ψεκάζουμε νερό το φούρνο λίγο πριν βάλουμε το ταψί μέσα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται υγρασία που φουσκώνει πιο όμορφα το ψωμί και κάνει πιο καλή κρούστα
Σπιτικοί Λουκουμάδες
ΥΛΙΚΑ
Για τους λουκουμάδες
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορνφλάουρ
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 πρέζα αλάτι
1 κ. σούπας μέλι
280 γρ. νερό χλιαρό
λάδι για τηγάνισμα
Για το σιρόπι και το σερβίρισμα
250 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
1 κ. σούπας μέλι
σουσάμι και κανέλα
Για τους λουκουμάδες
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορνφλάουρ
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 πρέζα αλάτι
1 κ. σούπας μέλι
280 γρ. νερό χλιαρό
λάδι για τηγάνισμα
Για το σιρόπι και το σερβίρισμα
250 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
1 κ. σούπας μέλι
σουσάμι και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι μιας και πρέπει να είναι κρύο όταν ρίξουμε μέσα τους λουκουμάδες. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό το λεμόνι και το μέλι σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω σε άλλο σκεύος για να κρυώσει πιο γρήγορα. Σε ένα ρηχό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες εκτός από το λάδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό αλλά σε θερμοκρασία σώματος. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμό και ξηρό περιβάλλον. Βάζω το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Αν έχω θερμόμετρο ελέγχω τη θερμοκρασία που πρέπει να είναι 180 βαθμούς. Ετοιμάζω και ένα ποτήρι με νερό και μέσα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού και βάζω σε ένα μεγάλο πιάτο απορροφητικό χαρτί για να τραβάει το λάδι από το τηγάνισμα των λουκουμάδων. Για να γίνουν έξτρα τραγανοί οι λουκουμάδες μας θα τους τηγανίσουμε δύο φορές. Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζω το χέρι μου στο μπολ με τη ζύμη, παίρνω ζύμη στη φούχτα μου και αρχίζω να την κλείνω μέσα στο χέρι μου. Αυτή ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Έχω το κουταλάκι στο άλλο χέρι και με αυτό παίρνω κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνω να πέσουν μέσα στο τηγάνι. Μιας και το κουτάλι είναι υγρό εύκολα αποκολλάται η ζύμη από το κουτάλι και πέφτει στο τηγάνι. Έτσι κάθε φορά πρέπει να το βουτάμε στο νερό. "Κόβουμε" λοιπόν μικρά λουκουμαδάκια τα αφήνουμε να πέσουν μέσα στο λάδι και όταν έχουμε κάνει αρκετά με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε και τους αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι.Τους αφήνουμε στο πιάτο μέχρι λίγα λεπτά πριν να τους σερβίρουμε. Τότε ζεσταίνουμε ξανά το λάδι και τους τηγανίζουμε μια φορά ακόμα σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν καλόχρώμα και να τραγανίσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τους πετάμε στο κρύο σιρόπι. Εκεί ρουφάν όσο χρειάζονται, τους ανακατεύουμε και τους βγάζουμε από το τηγάνι.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και καβουρδισμένους σπόρους σουσαμιού.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και καβουρδισμένους σπόρους σουσαμιού.
Κοτόπουλο με μανιτάρια στη λαδόκολλα
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα κοτόπουλου (μονά)
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
250 γρ. πατάτες baby βρασμένες με τη φλούδα τους και κομμένες σε 3 ή 4 φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 - 3 κούπες χορταρικά (αντίδια βάλαμε εμείς)
φρέσκο θυμάρι και δενδρολίβανο
2+2+4 κ.σούπας ελαιόλαδο
8 κ.σούπας κρέμα γάλακτος
2 κ.σούπας ούζο
8 κ.σούπας παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε 4 τετράγωνα κομμάτια από λαδόκολλα μήκους 40 εκ. Κόβουμε 4 τετράγωνα κομμάτια από αλουμινόχαρτο μήκους 40 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι, φρέσκα αρωματικά σε κλωνάρια και 2 κ.σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και τα αρωματικά σε καυτό τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και να ξεκινάει να ψήνεται (8 λεπτά περίπου). Αφαιρούμε από το τηγάνι και πετάμε τα αρωματικά. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, τις πατάτες, τα αντίδια αλάτι και πιπέρι και 2κ.σ ελαιόλαδο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την κρέμα και το ούζο.
Ετοιμάζουμε 4 πακέτα βάζοντας από κάτω το αλουμινόχαρτο, πάνω την λαδόκολλα και τσακίζουμε ελαφρά τις άκρες προς τα πάνω. Μοιράζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια στα 4 πακετάκια. Από πάνω ρίχνουμε αρκετά ψιλοκομμένα αρωματικά. Σε κάθε ένα πακετάκι ρίχνουμε το 1/4 από το μείγμα με τα υγρά μας. Από πάνω ρίχνουμε 2 κ.σούπας παρμεζάνα για κάθε πακέτο. Σε κάθε πακετάκι ακουμπάμε και από ένα φιλέτο κοτόπουλο. Κλείνουμε σαν πουγκί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως και αφήνουμε τους καλεσμένους μας να ανοίξουν τα πακέτα τους.
4 φιλέτα κοτόπουλου (μονά)
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
250 γρ. πατάτες baby βρασμένες με τη φλούδα τους και κομμένες σε 3 ή 4 φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 - 3 κούπες χορταρικά (αντίδια βάλαμε εμείς)
φρέσκο θυμάρι και δενδρολίβανο
2+2+4 κ.σούπας ελαιόλαδο
8 κ.σούπας κρέμα γάλακτος
2 κ.σούπας ούζο
8 κ.σούπας παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε 4 τετράγωνα κομμάτια από λαδόκολλα μήκους 40 εκ. Κόβουμε 4 τετράγωνα κομμάτια από αλουμινόχαρτο μήκους 40 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι, φρέσκα αρωματικά σε κλωνάρια και 2 κ.σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και τα αρωματικά σε καυτό τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και να ξεκινάει να ψήνεται (8 λεπτά περίπου). Αφαιρούμε από το τηγάνι και πετάμε τα αρωματικά. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, τις πατάτες, τα αντίδια αλάτι και πιπέρι και 2κ.σ ελαιόλαδο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την κρέμα και το ούζο.
Ετοιμάζουμε 4 πακέτα βάζοντας από κάτω το αλουμινόχαρτο, πάνω την λαδόκολλα και τσακίζουμε ελαφρά τις άκρες προς τα πάνω. Μοιράζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια στα 4 πακετάκια. Από πάνω ρίχνουμε αρκετά ψιλοκομμένα αρωματικά. Σε κάθε ένα πακετάκι ρίχνουμε το 1/4 από το μείγμα με τα υγρά μας. Από πάνω ρίχνουμε 2 κ.σούπας παρμεζάνα για κάθε πακέτο. Σε κάθε πακετάκι ακουμπάμε και από ένα φιλέτο κοτόπουλο. Κλείνουμε σαν πουγκί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως και αφήνουμε τους καλεσμένους μας να ανοίξουν τα πακέτα τους.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)