ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 
· 200 γρ κολοκυθάκια, σε πολύ
μικρά, λεπτά κομματάκια
· 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές
ροδέλες
· 20 γρ ψωμί μπαγιάτικο
· 60 γρ παρμεζάνα, σε κομμάτια
· 4 κλωνάρια μαϊντανό φρέσκο,
φύλλα μόνο
· ½ κουταλάκι ξηρό δυόσμο
· 6 αυγά
· 1 κουταλάκι αλάτι
· 500 γρ νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βάλτε τα κολοκυθάκια με τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ, ανακατέψτε και αφήστε
στην άκρη.
2 Βάλτε στον κάδο το ψωμί, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και αναμείξτε 15
δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
3 Προσθέστε το δυόσμο, τα αυγά, το αλάτι και αναμείξτε 15
δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Αδειάστε το μείγμα στο μπολ με τα λαχανικά και
ανακατέψτε με τη σπάτουλα.
4 Κόψτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί που να καλύπτει τον πάτο του ξέβαθου
δίσκου Varoma, βρέξτε και στραγγίστε το και απλώστε στο Varoma.
Βεβαιωθείτε ότι δεν καλύπτει τις πλάγιες οπές απ’όπου διαπερνά ο ατμός.
Βάλτε το νερό στον κάδο, τοποθετείστε το Varoma στη θέση του, αδειάστε μέσα
το μείγμα αυγών/λαχανικών, καλύψτε με το καπάκι Varoma και μαγειρέψτε στον
ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
5 Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού αφαιρέστε την ομελέττα σε μια
πιατέλα, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Σερβίρετε σαν ορεκτικό ή κύριο πιάτο συνοδευμένο με σαλάτα.