Χοιρινό με μπάμιες

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο
500γρ. μπάμιες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 κ.γ. σμυρνιό (μπαχαρικό)
1 κ.γ. ζάχαρη
1 συσκευασία ντοματοπελτέ
1 κ.γ μιξ 4 πιπέρια
1 κ.σ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε με λίγο ξύδι σε μια λεκάνη να στραγγίζουν (1/2 ποτ. κρασιού ξύδι)
(για να αποφύγετε την παραπάνω διαδικασία αν δεν έχετε χρόνο, αγοράστε κατεψυγμένες, εγώ αυτό κάνω συνήθως γιατί εργάζομαι και δεν έχω χρόνο για μαγείρεμα).
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου.
Κόβουμε το κρέας σε κύβους των 5 εκατοστών και το ξεπλένουμε.
Το στραγγίζουμε από τα νερά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε για 3' σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε μέσα το κρέας και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς (περίπου 5').
Ρίχνουμε μέσα τις μπάμιες και τσιγαρίζουμε για άλλα 5'.
Βράζουμε νερό στον βραστήρα και όταν κοχλάσει, το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό ίσα να το σκεπάζει.
Ρίχνουμε τέλος τον ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, κατεβάζουμε στο 3 (αν η κουζίνα σας είναι από το 1-9 και αντίστοιχα στις άλλες) και αφήνουμε να γίνει το φαγητό για 2 ώρες.