Κρέμα γάλακτος για γλυκές και αλμυρές συνταγές

Η κρέμα γάλακτος δίνει μια μεστή & πλούσια γεύση στο φαγητό, δένοντας τα υλικά κάθε συνταγής χωρίς να τα επισκιάζει.


Τη χρησιμοποιούμε τόσο στα καθημερινά μας γεύματα όσο και στα πιο γιορτινά & ιδιαίτερα πιάτα, όπως οι τούρτες!

Συνοδεύει γρήγορα, εύκολα και απλά, αλλά παρακάτω θα βρείτε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα για σας και την οικογένεια σας!

Tips για γλυκές συνταγές

1. Χτυπάμε πάντα την κρέμα γάλακτος για ακριβώς όσο χρόνο γράφει η συνταγή μας, διότι αν δεν προσέξουμε, κινδυνεύουμε να βρούμε το μίγμα μας ελαφρώς κιτρινισμένο και πολύ σφιχτό σε υφή.

2. Όταν χρησιμοποιούμε μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα που λέγεται σύρμα στην πιο δυνατή ταχύτητα. Με αυτό το τρόπο βοηθάμε να ενσωματωθεί γρήγορα ο αέρας στη μάζα της κρέμας.

3. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε αρωματικά συστατικά για να αρωματίσουμε την κρέμα μας κατά την διαδικασία του χτυπήματος ( πχ. pekan - βανίλια - μαστίχα) Απλά ανακατεύουμε το συστατικό μας με μία μικρή ποσότητα ζάχαρης, το προσθέτουμε στο μίγμα και χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθεί.

Tips για αλμυρές συνταγές
1. Όταν η συνταγή μας απαιτεί ψήσιμο σε τηγάνι καλύτερα θα ήταν χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. Με αυτόν τον τρόπο η γεύση των συστατικών δεν επικαλύπτεται από την κρέμα γάλακτος αλλά δίνει ένα αρμονικό και πιο ελαφρύ πιάτο.

2. Όταν το βασικό συστατικό της συνταγής μας είναι ζυμαρικά, προσπαθούμε να  χρησιμοποιούμε την κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά καθώς ο συνδυασμός αμύλου (ζυμαρικού) και λιπαρών κρέμας έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε πολύ έντονη γεύση.