Farfalle ολικής σε στρώσεις στο φούρνο

Υλικά συνταγή

·         500 γρ. farfalle ολικής άλεσης
·         3 κ.σ. ελαιόλαδο
·         1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
·         2 σκ. σκόρδο σπασμένες
·         10 ασπρομανίταρα σε λεπτές φέτες
·         2 πιπεριές, πράσινη και κόκκινη σε φέτες
·         2 καρότα τριμμένα
·         2 κολοκύθια σε πολύ λεπτές φέτες
·         2 χωριάτικα λουκάνικα αποφλοιωμένα
·         2 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
·         300 γρ. ανθότυρο
·         200 γρ. φέτα
·         λίγο φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη
·         αλάτι
·         πιπέρι

Εκτέλεση

·         Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνουμε πυρίμαχο σκεύος.
Βράζουμε τα farfalle ολικής σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη μια σάλτσα . Ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το λουκάνικο ψιλοκομμένο και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τα μισά ζυμαρικά στο ταψί. Αδειάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Κάνουμε μια στρώση τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και το καρότο. Τρίβουμε τα τυριά και τα κάνουμε στρώση στην επιφάνεια. Περιχύνουμε με την άλλη σάλτσα.
Ψήνουμε για 20' με σκεπασμένο το ταψί. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10', να ροδίσει.