![]() | |
Αυτό το ψωμί/κέϊκ είναι Χριστουγεννιάτικη σπεσιαλιτέ απο την Ιταλία. ΣτοThermomix γίνεται εύκολα και γρήγορα και στοιχίζει πολύ λιγότερο απο το έτοιμο. Είναι και φρέσκο και πολύ γευστικό. Υλικά: 50 γρ ζάχαρη λεπτή φλούδα 1 πορτοκαλιού 300 γρ χωριάτικο αλεύρι (50 + 250 χωριστά) 200 γρ φαρίνα 100 γρ βούτυρο σε κομμάτια του 1 εκ 250 γρ γάλα 1 ½ φακελάκι μαγιά αυτόματη 1 κουταλάκι αλάτι 3 κρόκους μεγάλων αυγών (L) 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλια 100 γρ κιτροειδή (mixed peel) ή άλλα αποξηραμμένα γλυκά του κουταλιού 75 γρ σταφίδες Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα στο τέλος | |
Εκτέλεση:
Η ζύμη κολλά λίγο στην αρχή αλλά χρησιμοποιείται πιο εύκολα μετά που θα μπεί την πρώτη φορά. |
Panettone
Μπισκότα βουτύρου με χαλεπιανά και cranberries
![]() | |
Υλικά
| |
Εκτέλεση
|
Χριστουγεννιάτικο Κοκτέιλ
![]() | |
Υλικά
| |
Εκτέλεση
Αν το ετοιμάσετε από νωρίς, βάζετε το μείγμα σε παγοθήκες και το προσθέτετε στο κρασί σαν παγάκια.. σιγά-σιγά θα λιώσουν και θα προσθέσουν γεύση. Μπορείτε επίσης εναλλκτικά να χτυπήσετε λίγα παγάκια για 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5. Σερβίρετε στα ποτήρια και προσθέτετε το κρασί. |
Καϊπιρόσκα με Μούρα
![]()
| |
Εκτέλεση
|
Ρολά Κοτόπουλου με Γλυκόξινη Σάλτσα
Υλικά για δύο ρολά
| |
Εκτέλεση
Όταν βάλετε τα ρολά και τα λαχανικά στο δίσκο του Varoma να είστε προσεκτικοί ώστε να αφήσετε χώρο για να περνά ο ατμός. |
Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα Με Τριών Ειδών Σοκολάτα
Αυτή είναι μια γευσάτη εναλλακτική Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα – παρόλο που μπορείτε να τη φτιάξετε οποτεδήποτε χωρίς τα κιτροειδή. Ευχαριστούμε την Suzanne Crafer στην Αγγλία που εισηγήθηκε το ψήσιμο στον ατμό – αυτό γίνεται τέλεια στο Varoma. Η Janie Turner έκανε τη διασκευή στο Thermomix. Σερβίρετε ζεστή με χτυπημένη φρέσκα κρέμα ή Κρέμα Μπράντυ. Για 12 άτομα. |
Υλικά
|
Εκτέλεση
|
Αυστριακό Ψωμί Stollen
Υλικά
|
Εκτέλεση
|
Σάλτσα Γαλοπούλας με Κόκκινα Μούρα Τύπου Cranberry
Αυτή η συνταγή είναι της Janie Turner από την Αγγλία. Υπέροχα καμωμένη με γεύση πορτοκαλιού ή port. Εύκολα γίνεται πολύ πριν τα Χριστούγεννα και ταιριάζει με ζεστό ή κρύο κρέας ρόστου και τυριά ολόχρονα. Ταιριάζει επίσης με την Creme Brulee του Thermomix και μπορεί να γίνει ένα πολύ ωραίο δώρο για φίλους. Ο λόγος που ψήνονται πρώτα τα μούρα είναι για να κρατηθεί η φλούδα τρυφερή. Διατηρείται για αρκετό καιρό κλειστή σε δροσερό μέρος. Όταν την ανοίξετε, βάλτε τη στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε την μέσα σε 3 βδομάδες. Η δόση είναι για 2 βαζάκια x 500 γρ. |
Υλικά
|
Εκτέλεση
|
Γλάσο άσπρου βαλσαμικού
Υλικά
| |
Εκτέλεση
Βάλτε τον αποσμητήρα της κουζίνας σας στο δυνατό για να φιλτράρει τις δυνατές οσμές που παράγει η συνταγή. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο για να φτιάξετε ένα γλυκόξυνο dressing σαλάτας. Χρησιμοποιείται σε συνταγές που περιέχουν μήλα, αχλάδια, μούρα, ρόστο κρέατος και λαχανικών, ώς επίσης και σε γλυκά ή αλμυρά. Η συνταγή αυτή είναι παρμένη από το βιβλίο μαγειρικής ThermomixCookingformeandyou της Αυστραλίας. |
Πως να ασπρίσετε το σουσάμι
Υλικά:
| |
Εκτέλεση:
Μπορείτε να ασπρίσετε το σουσάμι από προηγουμένως και να το διατηρήσετε στην κατάψυξη. Αφού στραγγίσει στο καλαθάκι, απλώστε το σουσάμι πάνω σε καθαρή πετσέτα και αφήστε το να στραγγίσει και να στεγνώσει καλά. Κλείστε το αεροστεγώς σε πλαστική σακούλα ή δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη. Βγάζετε από την κατάψυξη την ποσότητα που χρειάζεστε και αφήνετε το σουσάμι να ξεπαγώσει περίπου ½ ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε. Αν είναι πολύ στεγνό, το ραντίζετε με λίγο νερό. |
Ταχίνη για χτύπημα
Ντιπ ελιάς (N)
Ζύμη για στολίδια (Play dough)
(δεν χρειάζεται ψήσιμο) | |
Υλικά 250 γρ αλεύρι φαρίνα 200 γρ λευκή γόμα για τέχνη (PVA washable) | |
Εκτέλεση
Η ζύμη αυτή διαφέρει από τις συνηθισμένες με αλάτι στο ότι δεν χρειάζεται ψήσιμο. Γι’ αυτό όμως πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην την εκθέτετε στον αέρα εκτός την ώρα που την πλάθετε σε σχήμα. Μπορείτε να φτιάξετε Χριστουγεννιάτικα ή Πασχαλινά στολίδια, ή ακόμα και διακοσμητικά για το δωμάτιο των παιδιών. Η λευκή γόμα για τέχνη (PVA washable) δεν περιέχει τοξικές ουσίες και είναι ασφαλής για τα παιδιά. |
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)