Εκτέλεση
- Σε δύο διαφορετικά μπολ, μουσκεύετε τα μούρα στο κονιάκ και τη χρυσή σταφίδα στο χυμό πορτοκάλι. Τα αφήνετε να εμποτιστούν με το υγρό.
- Βάζετε τα βερίκοκα στον κάδο και τα κόβετε στην ταχύτητα Turbo μία ή δύο φορές. Τα αδειάζετε σε ένα μπολ και τα αφήνετε.
- Βάζετε τα αμύγδαλα στον κάδο και αλέθετε μία δύο φορές στην ταχύτητα Turbo. Μην τα αλέσετε πολύ λεπτά. Τα αδειάζετε στο ίδιο δοχείο με τα βερίκοκα.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη φλούδα από πορτοκάλι και λεμόνι στον κάδο και αλέθετε στην ταχύτητα 10 μέχρι να αλεστεί τελείως η φλούδα και η ζάχαρη.
- Προσθέτετε το βούτυρο και το γάλα και θερμαίνετε για 2 λεπτά, στους 60°, ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε τη μαγιά, τα αυγά, το κονιάκ και το χυμό του πορτοκαλιού από τα μούρα και τις σταφίδες και αναμιγνύετε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6.
- Προσθέτετε το αλεύρι, αλάτι, μοσχοκάρυδο και ζυμώνετε για 1 λεπτό στην ταχύτητα στάχυ προσθέτοντας τα βερίκοκα και τα αμύγδαλα από το άνοιγμα της μεζούρας ενόσω γίνεται το ζύμωμα.
- Βάζετε τη ζύμη σε λαδωμένο και αλευρωμένο δοχείο, καλύψετε και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Σχεδόν θα διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 με 180 βαθμούς. Πιέζετε τη ζύμη προς τα κάτω και αναμιγνύετε τα μούρα και τις σταφίδες. Φτιάχνετε τη ζύμη σε κυλινδρικό σχήμα πάνω σε ταψί με λαδόχαρτο και ενώνετε τις άκρες ώστε να έχετε ένα μεγάλο κύκλο. Με ψαλίδι κουζίνας, σχηματίζετε μικρές τομές στο εξωτερικό του κύκλου σε διάσταση περίπου 2 ιντζών.
- Καλύπτετε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και αφήνετε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα – περίπου 20 λεπτά.
- Ραντίζετε με ζάχαρη άχνη.
|