Πως να ασπρίσετε το σουσάμι


Υλικά:
  • 1000 γρ νερό
  • 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 500 γρ σουσάμι
Εκτέλεση:
  • Βάλτε το νερο στον κάδο και βράστε 8 λεπτά/100°/ταχύτητα 2.
  • Προσθέστε το λεμόνι, βάλτε το καλαθάκι στη θέση του, ζυγίστε μέσα το σουσάμι και βράστε 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.
  • Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη σπάτουλα και αφήστε το πάνω από ένα πιάτο να στραγγίσει το σουσάμι.
Συμβουλή σεφ
Μπορείτε να ασπρίσετε το σουσάμι από προηγουμένως και να το διατηρήσετε στην κατάψυξη.  Αφού στραγγίσει στο καλαθάκι, απλώστε το σουσάμι πάνω σε καθαρή πετσέτα και αφήστε το να στραγγίσει και να στεγνώσει καλά.  Κλείστε το αεροστεγώς σε πλαστική σακούλα ή δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη.
Βγάζετε από την κατάψυξη την ποσότητα που χρειάζεστε και αφήνετε το σουσάμι να ξεπαγώσει περίπου ½ ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε.   Αν είναι πολύ στεγνό, το ραντίζετε με λίγο νερό.