ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ: 

Για τη βάση:
  • 1 συσκευασία μπισκότα τύπου digestive (250 γρ.)
  • 110 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ λιωμένο
Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκους αυγού
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη βάση:
Στο πολυμηχάνημα (μίξερ) αλέθουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 30 – 40 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βουτυρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκατοστά. Απλώνουμε το μίγμα στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση ή για 1 ώρα.
 
Για τη γέμιση:
Χοντροκόβουμε τη κουβερτούρα, την αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με ειδική μεμβράνη και λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 1,5 - 2 λεπτά. Αφαιρούμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λείο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς μέσα στο μπολ με τα αυγά μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε το μίγμα της σοκολάτας με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. Σερβίρουμε προαιρετικά με παγωτό βανίλια.