ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ BLACK VELVET

Για το παγωτό βανίλιας:

  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 3 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ
Για το παγωτό σοκολάτα:
  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. κακάο
  • 100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 3 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ
Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
  • 130 γρ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 130 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. κακάο
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 300 γρ. σοκολάτα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Για το σιρόπι:
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το παγωτό βανίλιας:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε σε αυτό σιγά σιγά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το παραπάνω μίγμα σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει λίγο. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και τα ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ της ΑRISTON, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθεί και αδειάζουμε το παγωτό σε ένα παγωμένο μπολ. Το βάζουμε στην κατάψυξη και μόλις αρχίσει να σφίγγει το ανακατεύουμε ανά διαστήματα με ένα σύρμα χειρός για να μην κρυσταλλοποιηθεί.
 
Για το παγωτό σοκολάτα:
Ίδια εκτέλεση με το παγωτό βανίλιας  προσθέτοντας στο τέλος τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
 
Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα μαζί) και συνεχίζουμε το χτύπημα στην αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αδειάζουμε σε μια φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 - 30 λεπτά.
 
Για το γλάσο σοκολάτας:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να βράσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθεί.
 
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά μέχρι να βράσουν για 1 λεπτό.
 
Φορμάρισμα:
Σε ένα ταψάκι απλώνουμε μέχρι τη μέση το παγωτό βανίλια. Το βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη να παγώσει και στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω το παγωτό σοκολάτας. Μόλις παγώσει καλά, τοποθετούμε μια φέτα από το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε καλά. Βυθίζουμε το ταψάκι για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στην συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας και σερβίρουμε.