ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλο
  • 250 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένη σε γάλα
  • 1 κ.σ. σάλτσα sweet chili sauce
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό ντομάτας
  • 2 αυγά
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 1/2 ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 6 - 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες.
Μεταφέρουμε σε ένα μίξερ και ζυμώνουμε για 4 λεπτά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια περίπου 30 γραμμάρια το καθένα.
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε φριτέζα για 4 λεπτά στους 180 βαθμούς.