Τυρόπιττα, Ελιόπιττα, Λουκανικόπιττα τυλικτή

 
Υλικά
  • Ζύμη
    • 250 γρ χυμό πορτοκάλι (1 χαρτονάκι)
    • 120 γρ φυστικέλαιο
    • 500 γρ αλεύρι ζαχαροπλαστικής
    • 2 κουταλάκια μπέϊκινγκ πάουντερ
    Γέμιση τυρόπιττας
    • 1 χαλλούμι
    • ½ κομμάτι φέττα
    • Δύσμο (λίγα φύλλα)
    • 2 αυγά
    Γέμιση ελιόπιττας
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 ½ ποτήρι ελιές κομμένες
    • Λίγο δυόσμο φρέσκο ή ξηρό
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    Γέμιση λουκανικόπιττας
    • ½ κιλό λουκάνικα φρανκφούρτης

Εκτέλεση

Ζύμη
  • Βάζετε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο και γυρίζετε στην ταχύτητα 4 να αναμιχθούν.  Ρυθμίζετε 1 λεπτό, ταχύτητα στάχυ.
  • Βάζετε τη ζύμη σε σακουλάκι και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα να ξεκουραστεί.  Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση.
Τυρόπιττα
  • Κόβετε το χαλλούμι σε κομμάτια και το βάζετε στο πώμα του κάδου γύρω από τη μεζούρα.  Ανοίγετε στην ταχύτητα 6 και ρίχνετε το χαλλούμι πάνω στα μαχαίρια από το άνοιγμα της μεζούρας να αλεστεί. 
  • Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6.
Ελιόπιττα
  • Αναμιγνύετε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο.
Συναρμολόγηση και ψήσιμο
  • Τοποθετείτε τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου και τυλίγετε σε ρολό.
  • Χαράζετε με μαχαίρι και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου.
Συμβουλή σεφ
Ανάλογα με την προτίμηση σας φτιάχνετε με τη ζύμη τυρόπιττες ή ελιόπιττες ή λουκανικόπιττες τυλικτές.  Χωρίζετε τη ζύμη σε 3-4 ίσα μέρη και ανοίγετε το κάθε ένα σε μακρόστενο φύλλο.  Η κάθε γέμιση είναι για 1 δόση ζύμης