Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο το τυρί για τη γέμιση κομμένο σε κύβους και αλέθετε λίγα δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6. Αδειάζετε σε μπολ.
- Χοντροκόβετε το ψωμί με το χέρι και το βάζετε στον κάδο με τα βότανα και το σκόρδο για το γαρνίρισμα. Αλέθετε πατώντας το κουμπί Turbo 2-3 φορές μέχρι 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά. Αδειάζετε σε ένα μπολ και αφήνετε κατά μέρος.
- Ετοιμάζετε τη ζύμη. Ζυγίζετε το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τη μαγιά στον κάδο και ανακατεύετε 20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6. Ζυμώνετε 3 λεπτά, ταχύτητα στάχυ χωρίς τη μεζούρα στο κάλυμμα.
- Μοιράζετε τη ζύμη στα δύο και απλώνετε στη βάση δύο ταψιών για πίτσα. Καλύπτετε με μια πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος να μπει η ζύμη και να διπλασιαστεί σε όγκο μέχρι να ετοιμαστεί ή σάλτσα.
- Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στον κάδο και πολτοποιείτε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν πολτοποιηθεί, κλείνετε τον κάδο και τοποθετείτε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας. Ρυθμίζετε 15 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
- Καλύπτετε τη ζύμη με τη σάλτσα. Προσθέτετε κομμάτια από χαμ, μανιταράκια σε λεπτές φέτες και πράσινη πιπεριά σε ροδέλες πάνω από τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το αλεσμένο τυρί για τη γέμιση και ραντίζετε με τα αρωματικά και την παρμεζάνα.
- Ψήνετε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο, 220°C, για 20 περίπου λεπτά.
|