Τα πιο νόστιμα burger και καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά για 4 μπέργκερ:
600γρ. κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
αλάτι
πιπέρι
4 ψωμάκια για μπέργκερ
8 φέτες μπέϊκον
8 φέτες τσένταρ
φέτες ντομάτας
μαρούλια
καραμελωμένα κρεμμύδια
μαγιονέζα
κέτσαπ

Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια για 2 κούπες:2κ.σ. βούτυρο
2κ.σ. ελαιόλαδο
2κ.γλ. ζάχαρη καστανή
1κ.γλ. αλάτι
προαιρετικά φέσκα μυρωδικά
4κ.σ. νερό
Οδηγίες:
Βάζουμε το μπέϊκον σε ένα κρύο τηγάνι χωρίς λάδι και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει κριτσανιστό. Το μπέϊκον καθώς ψήνεται βγάζει τα λάδια του. Στο ίδιο τηγάνι, αφού βγάλουμε το μπέϊκον βάζουμε τα ψωμάκια να ζεσταθούν και να ρουφήξουν τις νοστιμιές από το μπέϊκον. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Ώρα να μπουν μέσα τα μπιφτέκια μας.
Το μεγαλύτερο μυστικό για το μπέργκερ είναι στο κρέας. Και έχει να κάνει με την προετοιμασία του. Όταν πάτε στο χασάπη σας λοιπόν του ζητάμε να περάσει το κρέας από τη μηχανή του κιμά για 2 φορές αλλά να μην το σφίξει ή να το ζουλήξει καθόλου καθώς βγαίνει. Πρέπει να το πάρει απαλά όπως βγαίνει από τη μηχανή και έτσι αφράτο καθώς βγει να το βάλει στο σελοφάν. Καλό θα είναι και μετ ο χαρτί με το οποίο θα τυλίξει το σελοφάν να μην το σφίξει αλλά απλά να αγκαλιάσει το κρέας. Επίσης πρέπει να είναι φρέσκο το κρέας.
Όταν έρθει η ώρα για τα μπιφτέκια λοιπόν να μπουν και αυτά στο τηγάνι απλά τα φτιάχνουμε πολύ απαλά στο χέρι μας χωρίς να τα πιέσουμε καθόλου. Πρέπει το μπιφτέκι να μείνει αφράτο και ζουμερό. ΔΕΝ αλατίζουμε μέσα τον κιμά. Αλατίζουμε μόνο την πάνω και την κάτω μεριά από το μπιφτέκι και αυτό είναι!!! Ψήνουμε για 5 λεπτά από την κάθε μεριά ή όση ώρα χρειάζεται για να έχουμε ένα μέτριο ή καλοψημένο μπιφτέκι. Περισσότερη ώρα θα στεγνώσει το κρέας με αποτέλεσμα να μην γίνει καλό το φαγητό μας. 2 λεπτά πριν βγει το μπιφτέκι βάζουμε από πάνω 2 φέτες τσένταρ και το αφήνουμε να λιώσει. Σερβίρουμε στα ψωμάκια με το μπέϊκον, φέτες ντομάτας, κέτσαπ, μαγιονέζα και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Οδηγίες για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και κάθε μισό σε λεπτές φέτες. Χρειαζόμαστε ένα κοφτερό μαχαίρι για κάτι τέτοιο. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μυρωδικά σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού οι λιπαρές ουσίες και ξεκινάμε να σοτάρουμε στη δυνατή αυτή φωτιά για δέκα λεπτά. Τα κρεμμύδια ξεκινούν και βγάζουν πολλά υγρά τα οποία όμως ξεκινούν και εξατμίζονται.
Μετά το δεκάλεπτο και όταν έχουν εξατμιστεί τα πολλά πολλά υγρά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιφανό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας όλο και πιο συχνά μέχρι να πάρουν τα κρεμμύδια ωραίο χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει 40 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε καλά και διατηρούμε στο ψυγείο σε κλειστό βάζο για μια εβδομάδα.