Πιτσο - λαζάνια με μανιτάρια και λουκάνικο

Υλικά:
500 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα στη μέση σε φέτες (400 γρ.)
1 πακέτο λαζάνια BARILLA
1 συσκευασία σάλτσα BARILLA PECORINO 400 γρ.
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
ελαιόλαδο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 ποτηράκια του κρασιού κόκκινο κρασί
200 γρ. τυριά διάφορα τριμμένα
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες:Ξεκινάμε βάζοντας ένα τηγάνι να κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να βοηθήσουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν. Όταν μαραθούν προσθέτουμε το μισό κύβο και σβήνουμε με το ένα ποτήρι κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, αυτό θα μας πάρει το πολύ 5 λεπτάκια. Μετά βάζουμε την κρέμα γάλακτος (κρατάμε 5 κ.σ. για να τις χρησιμοποιήσουμε μετά) και το πιπέρι. Δε θέλουμε να πέσει πολύ η σάλτσα μας γι' αυτό δε θα τη βράσουμε πολύ, άλλα 3 λεπτάκια ακόμα. Τα κρατάμε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα να πάρουν ωραίο χρώμα, για να μας δώσουν έξτρα γεύση και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτάκια. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο.

Σε ένα πυρέξ 25Χ35 εκ. αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του και στρώνουμε 6 φύλλα λαζάνια. Από πάνω ρίχνουμε το μισό μείγμα με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με τυρί (κρατάμε 5 κ.σ. για να το χρησιμοποιήσουμε μετά). Ξαναβάζουμε άλλα 6 φύλλα λαζάνια και από πάνω βάζουμε το ισό μείγμα με τα λουκάνικα. Επαναλαμβάνουμε με το άλλο μισό μείγμα μανιταριών και το άλλο μισό μείγμα λουκάνικων. Σύνολο φτιάχνουμε 4 στρώσεις με τα υλικά μας και τα λαζάνια. Πάνω από το δεύτερο μισό μείγμα με τα λουκάνικα απλώνουμε 6 ακόμα φύλλα από τα λαζάνια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα και το τυρί που έχουμε κρατήσει στην άκρη μαζί με λίγο πιπέρι και το απλώνουμε πάνω στην τελευταία στρώση από τα λαζάνια.

Ψήνουμε το ταψί μας σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά και μετά για άλλα 10 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο.