Γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο

Υλικά για 4 άτομα:8 μεγάλες πιπεριές χρωματιστές κομμένες όπως για γεμιστά,
αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους τους
600 γρ. κιμά από κοτόπουλο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. ρύζι λευκό μακρύκοκκο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι/ πιπέρι
2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ από όπου κρατάμε 6 κ.σ. χωριστά
6 κ.σ. κέτσαπ
300 γρ. DIROLLO CHEDDAR τριμμένο
μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε μια κ.σ. αλάτι. Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Όταν το νερό ξεκινάει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και τις βράζουμε για περίπου 3-5 λεπτά. Τις βγάζουμε μόλις έχουν αρχίσει να μαλακώνουν με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τις βάζουμε ανάποδα σε ένα ταψάκι για να στραγγίξουν καλά.
Το νερό που βράζει δεν το πετάμε. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το βράζουμε ανάλογα με την ώρα που λέει ο κατασκευαστής. Συνήθως 10-13 λεπτά. Αφαιρούμε, σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Την ώρα που βράζει το ρύζι βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά στο μάτι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε και τον κιμά και σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει και αυτός ωραίο χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε στο μπολ με το ρύζι. Από πάνω ρίχνουμε και τη σάλτσα εκτός από τις 6 κ.σ. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε ό,τι μυρωδικά και μπαχαρικά θέλουμε καθώς και τα 250 από τα 300 γρ. τσένταρ. Ανακατεύουμε καλά. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τις πιπεριές. Έχουμε ανάψει το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μικρό ταψάκι.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την κέτσαπ με τη σάλτσα.
Από πάνω από τις πιπεριές βάζουμε κουταλιές από το μείγμα με τη σάλτσα και την κέτσαπ και τελειώνουμε με λίγο από το τριμμένο τυρί που μας έχει μείνει.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Κολπάκι. Αν δεν έχουμε μικρό ταψάκι μπορούμε να βάλουμε τις πιπεριές σε θήκες για μάφιν μεταλλικές ή σε ατομικά πυρεξάκια. Στη δεύτερη περίπτωση όμως πρέπει να αυξήσουμε λίγο το χρόνο ψησίματος.