Περιγραφή:
Κριθαρότο
με μανιτάρια, παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο
μαϊντανό! Μαγειρεύουμε όπως το ριζότο
και το πιάτο απογειώνεται.
Υλικά:
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 150 γρ μανιτάρια φρέσκα (κομμένα σε φέτες)
- 2 σκ. σκόρδο (πολτοποιημένες)
- 2 φλ. κριθαράκι
- 5 φλ. ζωμό λαχανικών (ή νερό)
- 1/2 φλ. κρασί λευκό
- παρμεζάνα τριμμένη
- φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κ.σ
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες:
Σοτάρετε
μανιτάρια, κρεμμύδι και σκόρδο για 10'.
Προσθέστε
κριθαράκι και συνεχίστε να σοτάρετε
για λίγο. Σβήστε με κρασί και αφήστε να
εξατμιστεί.
Κρατήστε
τον ζωμό ζεστό και μαγειρέψτε όπως το
ριζότο σιγά - σιγά.
Βάλτε
μαϊντανό και ανακατέψτε.
Πασπαλίστε
με παρμεζάνα και σερβίρετε.