Περιγραφή:
Ποιός
είπε ότι η ελληνική κουζίνα δεν μπορεί
να συνδυαστεί με την ασιατική;
Υλικά:
- 500 γραμμάρια γαρίδες
- 1 και μισή κούπα ρύζι
- 1 μεγαλούτσικο κρεμύδι
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 2 πιπεριές κέρατο
- 1 μεγάλη ντομάτα
- μιά χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ή μαιντανό
- 1 φ.κ. ελαιόλαδο ελαφρύ
- 2 κ.σ. ούζο
- 1 κ.σ. πάστα ταυλανδέζικου κάρυ (πράσινο)
- 1 κ.σ. fish sauce
- 3 κούπες νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι (ανάλογα με τα γούστα γιατί έχουν ήδη η πάστα, ο κύβος και η σάλτσα ψαριού)
- πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τις
γαρίδες και τις βάζουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα
κεφάλια και τα τσόφλια από τις γαρίδες
στις τρείς κούπες νερό για περίπου 15
λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη
τον ζωμό.
Ψιλοκόβουμε στο
multi το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Κόβουμε στο χέρι
τις πιπεριές σε λεπτές ροδελίτσες και
την ντομάτα σε μεγαλούτσικους κύβους.
Βάζουμε στην
κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε
το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις αρχίσουν
και γυαλίζουν προσθέτουμε το ρύζι και
σοτάρουμε.
Στην διάρκεια
του σοταρίσματος προσθέτουμε τις
πιπεριές.
Σβήνουμε με το
ούζο.
Αφού εξατμιστεί
το αλκοόλ προσθέτουμε τις κομμένες
ντομάτες.
Μόλις πάρει βράση
προσθέτουμε την πάστα κάρυ και την
σάλτσα ψαριού.
Αφήνουμε να
βράσουν 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τον
κόλιανδρο.
Ρίχνουμε στο
μίγμα που βράζει 2 κούπες από το ζωμό
που κάναμε με τα κεφάλια από τις γαρίδες
και τον κύβο λαχανικών.
Ανακατεύουμε
καλά και μόλις διαλυθεί ο κύβος δοκιμάζουμε
και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
10 λεπτά πριν
τελειώσει το μαγείρεμα του ρυζιού
προσθέτουμε τις γαρίδες στο ρύζι και
αφήνουμε να ολοκληρωθεί.
Είναι πικάντικο
αλλά δεν είναι καυτερό. Όσοι αγαπάτε τα
καυτερά μπορείτε να προσθέσετε καυτερή
πιπερίτσα.
Το ελαιόλαδο να
είναι ελαφρύ για να μην έχει βαριά
μυρωδιά το φαγητό.