Γέμιση για γαλοπούλα

-->
Υλικά:
500 γρ. κιμάς χοιρινός
400-500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλ.τσ. αμύγδαλα ασπρισμένα
½ φλ.τσ. κουκουνάρια (πινόλια)
½ φλ.τσ. σταφίδες (μουλιασμένες σε κονιάκ για μισή ώρα τουλάχιστον)
½ φλ.τσ. χρυσόμηλα παστά, κομμένα σε κυβάκια
½ φλ.τσ. χρυσόμηλα παστά, ολόκληρα
½ φλ.τσ. δαμάσκηνα παστά, κομμένα σε κυβάκια
½ φλ.τσ. δαμάσκηνα παστά, ολόκληρα
12 κάστανα ξεφλουδισμένα
Ξύσμα από περγαμόντο ή κιτρόμηλο ή μανταρίνι
Κάρδαμο, γαρίφαλο, κανέλα, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι
½ φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι ή μανταρίνι
½ φλ.τσ. ρύζι
1 μήλο κομμένο σε κύβους
½ φλ.τσ. χαλεπιανά
½ φλ.τσ. cashew nuts
½ φλ.τσ. φουντούκια

Οδηγίες:
Βάζετε τον κιμά στην κατσαρόλα μέχρι να πιει το νερό του. Προσθέτετε λίγο φιστικέλαιο και προσθέτετε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα. Όταν εξατμιστούν τα υγρά, τα σβήνετε με το κονιάκ. Μετά βάζετε το κρεμμύδι, το καρότο και το ρύζι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού ή μανταρινιού μαζί με ½ ποτήρι νερό. Μετά προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ψήνετε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσει λίγο το ρύζι.