Περιγραφή:
Εύκολη
συνταγή για cupcakes με βουτυρόκρεμα
σοκολάτας! Όλοι θα ξετρελαθούν!
Υλικά:
Για τα cupcakes:
- 195 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. Ζάχαρη απλή
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ. Αλάτι
- 113 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομματάκια
- 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/4 κ.γ. βανίλια (προτείνεται σε υγρή μορφή για καλύτερο άρωμα)
- 120 ml sour cream ή πλήρες γιαούρτι σε θερμ. δωμ.
Για τη σοκολάτα:
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
- 1 1/2 κ.γ. βανίλια
Οδηγίες:
Για τα cupcakes:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 177C και αλευρώστε/βουτυρώστε ή τοποθετήστε τα ειδικά χαρτάκια στη φόρμα των cupcakes.
- Χτυπήστε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο, το αυγό, τους κρόκους, τη βανίλια και τη sour cream. Χτυπήστε τα υλικά όλα μαζί στο μίξερ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Γεμίστε τα φορμάκια των cupcakes με ίση ποσότητα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Ψήστε για 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το εσωτερικό τους.
Για τη σοκολάτα:
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε καλά το βούτυρο. Προσθέστε την άχνη και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε τη βανίλια.
- Στη συνέχεια βάλτε τη σοκολάτα και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και στη σταδιακά δυναμώστε μέχρι το μείγμα να "γυαλίζει".
- Μόλις κρυώσουν καλά τα cupcakes, απλώστε τη σοκολάτα απλο πάνω.