Ελαφρύ ριζότο με άγρια μανιτάρια και τρούφα, κρούστα παλαιωμένης παρμεζάνας (για 4 άτομα)

-->
Υλικά:

Για το ριζότο:
300 γρ. ρύζι
80 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
100 γρ. ψιλοκομμένα άγρια μανιτάρια του δάσους
20 γρ. τρίματα τρούφας
60 γρ. βούτυρο
1.5 λίτρο ζωμό λαχανικών
80 γρ. παλαιωμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
60 γρ. λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Λάδι φουντουκιού

Για την κρούστα:
50 γρ. παλαιωμένης παρμεζάνας

Οδηγίες:

Για το ριζότο:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τα άγρια μανιτάρια. Όταν είναι έτοιμα προσθέτετε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και το κρασί. Αφήνετε να πιει το κρασί σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε λίγο λίγο το ζωμό αφήνοντας τον κάθε φορά να τον πιει το ρύζι. Όταν το ριζότο θα είναι έτοιμο προσθέτετε την παλαιωμένη παρμεζάνα, την τρούφα και το βούτυρο. Ανακατεύετε και προσθέτετε και το λάδι φουντουκιού και σερβίρετε.

Για την κρούστα:
Σε βουτυρόκολα πασπαλίζετε την τριμμένη παλαιωμένη παρμεζάνα και σιγοψήνετε στον φούρνο μέχρι να λιώσει. Την αφήνετε να κρυώσει και την διακοσμείτε πάνω στο ριζότο.