Υλικά:
- 1 πακέτο πένες
- 6-7 ντομάτες
- 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 4 κ.σ. λάδι ελιάς
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.σ. μπαχάρι τριμμ.
- 1 κ.σ. ρίγανη τριμμ.
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες:
- Βράζουμε τις πένες.
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ. λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο έως ότου χρυσίσουν.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, και τη ρίγανη, προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά, έως ότου δέσει η σάλτσα.
-Εν τω μεταξύ στραγγίζουμε τις πένες και προσθέτουμε 2.κ.σ. λάδι.
-Σερβίρουμε τις πένες περιχύνοντας τις με την σάλτσα αραμπιάτα, πασπαλίζοντας με τα τριμμένα μπαχαρικά.
-Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
- Βράζουμε τις πένες.
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ. λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο έως ότου χρυσίσουν.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, και τη ρίγανη, προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά, έως ότου δέσει η σάλτσα.
-Εν τω μεταξύ στραγγίζουμε τις πένες και προσθέτουμε 2.κ.σ. λάδι.
-Σερβίρουμε τις πένες περιχύνοντας τις με την σάλτσα αραμπιάτα, πασπαλίζοντας με τα τριμμένα μπαχαρικά.
-Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.