Υλικά:
- 2 κρεμμύδια
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 φλ. ρύζι
- 4-5 φλ. νερό (ανάλογα)
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 200 γρ. μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες:
Αφού καθαρίσετε και ψιλοκόψετε τα κρεμμύδια τα βάζετε σε κατσαρόλα όπου έχετε ζεστάνει τις 2 κουταλιές βούτυρο. Τα αφήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά να σοταριστούν καλά ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα
Προσθέτετε το ρύζι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια με μια κουτάλα για 5 λεπτά, ώστε να σοταριστεί καλά. Προσθέτετε τα 3 φλιτζάνια κρύο νερό, τον πελτέ ντομάτας, τα μανιτάρια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα και το αλατοπίπερο. Μόλις αρχίζει να βράζει σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε για 18-20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Αφού κατεβάσετε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνετε μέσα το υπόλοιπο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά.
Αφού καθαρίσετε και ψιλοκόψετε τα κρεμμύδια τα βάζετε σε κατσαρόλα όπου έχετε ζεστάνει τις 2 κουταλιές βούτυρο. Τα αφήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά να σοταριστούν καλά ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα
Προσθέτετε το ρύζι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια με μια κουτάλα για 5 λεπτά, ώστε να σοταριστεί καλά. Προσθέτετε τα 3 φλιτζάνια κρύο νερό, τον πελτέ ντομάτας, τα μανιτάρια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα και το αλατοπίπερο. Μόλις αρχίζει να βράζει σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε για 18-20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Αφού κατεβάσετε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνετε μέσα το υπόλοιπο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά.
Το
σερβίρετε αμέσως σε μεγάλη πιατέλα.