Ρολό κιμά

-->
Υλικά:
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
60 γρ. κράκερς τριμμένα (2 πακέτα) ή φρυγανιά
 
150 γρ. γάλα
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. κιμά χοιρινό
2 αυγά και 1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά θυμάρι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 αυγά βρασμένα και καθαρισμένα
αλάτι
πιπέρι


Υλικά για την σ
oς:
1 μπουκαλάκι κέτσαπ
200 γρ. μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές ξύδι
250 γρ. τυρί cheddar
λίγο ταμπάσκο

Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε τα υλικά για την σoς σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει η σoς περίπου για 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα σε ένα τηγανάκι με πολύ λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε για άλλο1 λεπτό το σκόρδο και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το γάλα με τα κράκερς μέχρι να διαλυθούν, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ρολό μαζί με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (εάν είναι πολύ ρευστό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη για να δέσει).
Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε μια άλλη αντικολλητική φόρμα για κέικ και απλώνουμε τα αυγά πάνω από το μείγμα, προσθέτουμε το άλλο μισό μείγμα και προσέχουμε να καλύψουμε καλά τα αυγά και να μην αφήσουμε κενά. Τέλος τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά με μια ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε (διότι θα διαλυθεί εάν προσπαθήσουμε να το κόψουμε ζεστό) και σερβίρουμε ζεστή την σος από πάνω.