Τσουρέκια

Υλικά (μείγμα 1):
120 γρ. νερό
120 γρ. μαγιά

Υλικά (μείγμα 2):
100 γρ. μαργαρίνη
260 γρ. ζάχαρη
7 γρ. μαχλέπι
5 γρ. κακουλι
2 γρ. μαστίχα
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Υλικά:
2 γρ. αλάτι
200 γρ. αυγά
200 γρ. γάλα
1 κλ. αλεύρι σκληρό για τσουρέκια
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Οδηγίες:
Ανακατέψτε τα υλικά του μείγματος 1 και βάλτε τα στην άκρη.
Ανακατέψτε τα υλικά του μείγματος 2 με μόνο 60 γρ. ζάχαρη σε ένα μπλέντερ.
Ανακατέψτε σε ένα μίξερ τα 100 γρ. μαργαρίνη με τα 200 ζάχαρη, προσθέστε το μείγμα 2 μόλις αφρατέψουν προσθέστε τα αυγά και το γάλα.
Ανακατέψτε άλλα 2 λεπτά και βγάλτε το σύρμα από το μίξερ και βάλτε τον γάντζο. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και κοιτάτε το μείγμα να ξεκολάει από τα τοιχώματα. Χαμηλώστε την ταχύτητα από το μίξερ και προσθέστε σιγά σιγά τη μαργαρίνη, μέχρι που να απορροφήσει το μείγμα όλη τη μαργαρίνη. Ελέγξτε εάν η ζύμη είναι όσο σφιχτή πρέπει και δείτε εάν χρειάζεται και άλλο αλεύρι. Αφήστε σε ζεστό μέρος μέσα σε ένα μπολ βουτυρωμένο να διπλασιαστεί ( περίπου 1 ώρα) γυρίστε και από την άλλη και περιμένετε να ξαναδιπλασιαστεί περίπου άλλα 30 λεπτά. Στην συνέχεια πλάστε πλεξούδες και βάλτε τις σε ένα ταψάκι, αφήστε να διπλασιαστούν ξανά περίπου 30 λεπτά και ψήστε στους 150 βαθμούς, 50 - 60 λεπτά, αφού αλείψετε πρώτα με κρόκο αυγού και πασπαλίσετε με αμύγδαλα.