Υλικά:
Για
την μους μανταρινιού:
250 γρ. πουρέ μανταρινιού
40 γρ. ζάχαρη
400 γρ. φρέσκα κρέμα
15 γρ. ζελατίνη
Για
το κέικ σοκολάτας:
1 αυγό
1 κροκάδι
100 γρ. ζάχαρη
100γρ. βούτυρο
100 γρ. γάλα
200 γρ. αλεύρι
20 γρ. σκόνη κακάο
1 κ.τσ. baking powder
Για
τη σάλτσα βανίλιας:
400 γρ. γάλα
1 αυγό
50 γρ. ζάχαρη
25 γρ. corn flour
1 λοβό βανίλιας
Οδηγίες:
Μους
μανταρινιού:
Ανακατεύετε τον πουρέ μανταρινιού με τη
ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε τη φρέσκα κρέμα αφού πρώτα την χτυπήσετε.
Στο τέλος προσθέτετε τη ζελατίνη. Βάζετε το μείγμα σε μικρές φόρμες και τις
βάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Κέικ
σοκολάτας:
Στο μίξερ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη
και τα ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά
και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Βάζετε το μείγμα σε μικρές φόρμες ειδικές για
τον φούρνο και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Σάλτσα
βανίλιας:
Ζεσταίνετε το γάλα με το λοβό βανίλιας,
προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε στη φωτιά για 2 λεπτά. Η σάλτσα
σερβίρεται ζεστή.