Παγωτό τριαντάφυλλο 2


Υλικά:
10 κρόκους αυγών
500 ml κρέμα γάλακτος
500 ml γάλα
400 γραμ. ζάχαρη
2 κουταλιές εσάνς βανίλιας ή
2 κάψουλες βανίλιας
5 κουταλιές άρωμα τριαντάφυλλου ή ροδόνερο
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

Οδηγίες:
Χτυπήστε τους κρόκους.
Βράζετε το γάλα, την κρέμα και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η τελευταία.
Προσθέτετε τα αρώματα της βανίλιας και του τριαντάφυλλου.
Ρίχνετε το μείγμα στους κρόκους, ανακατεύετε και βάζετε πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά και να καλύπτει την πίσω μεριά ενός κουταλιού.
Το βγάζετε από τη φωτιά, χρωματίζετε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε απαλό ροζ, παγώνετε στην παγωτομηχανή για 20 λεπτά ή σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 5 ώρες.