Οδηγίες:
Χτυπήστε
τους κρόκους.
Βράζετε το γάλα, την κρέμα και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η
τελευταία.
Προσθέτετε τα αρώματα της βανίλιας και του τριαντάφυλλου.
Ρίχνετε το μείγμα στους κρόκους, ανακατεύετε και βάζετε πάνω από χαμηλή
φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά και να καλύπτει την πίσω μεριά ενός
κουταλιού.
Το βγάζετε από τη φωτιά, χρωματίζετε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε απαλό
ροζ, παγώνετε στην παγωτομηχανή για 20 λεπτά ή σε μεταλλικό μπολ στην
κατάψυξη για 5 ώρες.
|