Υλικά:
480 γρ. κρέμα
γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
5 κρόκοι αυγών
4-5 κουταλιές
σούπας ροδόνερο
100 γρ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες:
1. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε μέτρια
φωτιά. Μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
2. Χτυπούμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για
2-3 λεπτά. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να
ενωθούν τα υλικά μας.
3. Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά
ανακατεύοντας συνέχεια.
4. Προσθέτουμε το ροδόνερο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
5. Βάζουμε το παγωτό σε δοχείο και το τοποθετούμε στη
κατάψυξη.