Ορτύκια σχάρας

Υλικά:
ορτύκια
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο
γαλέτα

Οδηγίες:
Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε τα ορτύκια και τα κόβουμε με ψαλίδι κατά μήκος της ράχης για ν' ανοίξουν.
Τα πλαταίνουμε με τον μπαλτά, τα αλατο πιπερώνουμε, τα βουτάμε στο λιωμένο βούτυρο και τα τυλίγουμε σε γαλέτα.
Αλείφουμε τη σχάρα με βούτυρο ή λάδι και βά ζουμε πάνω τα ορτύκια να ψηθούν σε σιγανή φωτιά, για να μη μαυρίσουν, επί 1 τέταρτο της ώρας.
Μετά, δυναμώνουμε τη φωτιά, να πάρει χρώμα η γαλέτα.


Πηγή: «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου Τσελεμεντέ