Πατάτα με μπέικον και τυρί

Υλικά:
4 πατάτες
8 φέτες μπέικον
4 φέτες τυρί τσένταρ
ελαιόλαδο

Υλικά για την μαγιονέζα:
1 κούπα μαγιονέζα
1-2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:
Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος σε λεπτές φέτες αφήνοντας κάτω να ενώνονται. Κόβουμε το μπέικον κατά μήκος στην μέση και περνάμε το μπέικον ανάμεσα από τις φέτες στις πατάτες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 1 - 1 1/2 ώρα, αναλόγως το μέγεθος από τις πατάτες. Πρέπει να γίνουν τραγανές σαν τσιπς. Βάζουμε από μια φέτα τσένταρ από πάνω και ψήνουμε για 1 λεπτό στον φούρνο. Ανακατεύουμε τα υλικά για την μαγιονέζα και σερβίρουμε...