Χοιρινό ρολό ψητό με αυγά

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό ψαχνό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές βούτυρο ή πάχος
1/2 μάτσο μαϊντανό, λίγος δυόσμος
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γαλέτα
1 αυγό, 3 αυγά σφιχτά βρασμένα,
αλάτι-πιπέρι


Οδηγίες:
Ετοιμάζουμε και ψήνουμε το ρολό, όπως ακριβώς το χοιρινό πατέ βιεννουάζ (βλ. συνταγή), με τη διαφορά ότι, αφού φορμάρουμε το ρολό σε σχήμα φρατζόλας, του κάνουμε ένα αυλάκι, πέρα πέρα, στο μήκος του, με την παλάμη μας όρθια σαν μαχαίρι και εκεί μέσα χώνουμε τα βρασμένα αυγά, καθαρισμένα, σ' όλο το μάκρος του. Κλείνουμε τα χείλη του αυλακιού και τα πιέζουμε, με τα δάχτυλά μας βρεγμένα, να συνενωθούν.
Τυλίγουμε το ρολό στο αλεύρι, το βάζουμε στο ταψί ή την κατσαρόλα, με το μέρος που κολλήθηκε από κάτω, και ψήνουμε όπως το χοιρινό πατέ.
Γαρνίρουμε το ρολό με πουρέ πατάτας, σε σχήμα γιρλάντας, που το κάνουμε γύρω στην πιατέλα, με χωνί και σακούλα.


Πηγή: «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου Τσελεμεντέ