Στρούντελ Λαχμαντσούν

Υλικά (Για το λαχμαντσούν):
500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γραμ. κιμά χοιρινό
1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην Ελλάδα)
2 μακρόστενες πράσινες πιπεριές
2 μακρόστενες κόκκινες πιπεριές
4 μέτρια γλυκά κρεμμύδια (αν βρείτε κόκκινα ακόμα πιο καλά)
ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
1,5 κουτ. του γλυκού κύμινο
1,5 κουτ. του γλυκού καυτερό μπούκοβο
λίγο ταμπάσκο πράσινο
λίγη γούστερ σος
λίγη κέτσαπ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Υλικά (Για το στρούντελ):
2 σφολιάτες γαλλικού τύπου (1 κουτί)
1 μεγάλο βαθύ πιάτο με τριμμένα τυριά (προτείνω έμμενταλ γιατί λιώνει όμορφα, φέτα για τη ιδιαίτερη γεύση της, μετσοβόνε για το άρωμα του καπνού και γκούντα γιατί ως γνωστόν δεν γίνεται παράσταση μόνο με πρωταγωνιστές.
1 κρόκο αβγού χτυπημένο

Οδηγίες:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τιγάνι βάζουμε τους δύο κιμάδες να τσιγαριστούν. Τους πατάμε συνεχώς ώστε να μην μας σβολιάσουν. Μόλις αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις πιπεριές και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε και τις πιπεριές και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν. Πριν να τελειώσει το ψήσιμο, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Αμέσως μετά ανακατεύουμε τα μείγμα του κιμά με αυτό των τυριών.
Λαδώνουμε ένα ρηχό αλουμινένιο ταψί. Ανοίγουμε πάνω σε αυτό τις σφολιάτες και τις λαδώνουμε με ένα βουρτσάκι. Με μια κουτάλα με τρύπες (για να μην πάρουμε πολύ από το ζουμί του φαγητού) απλώνουμε το μείγμα σε μια λεπτή στρώση επάνω στο φύλλο. Κλείνουμε το φύλλο σε ρολό προσέχοντας οι άκρες να μην έχουν χαραμάδες που θα κάνουν το μείγμα μας να χυθεί έξω. Με ένα βουρτσάκι αλείφουμε την επάνω επιφάνεια των δύο στρούντελ με τον χτυπημένο κρόκο του αβγού.
Ψήνουμε στους 270ο C για 40 λεπτά περίπου.
Σημείωση:
Το φαγητό αυτό τρώγεται ιδιαίτερα ευχάριστα με συνοδεία από αραιό ρευστό τζατζίκι χωρίς σκόρδο. Τη δίψα σας θα ξεδιψάσει μια ξανθιά Lager.