Λεμονάδα

Υλικά: 
1/2 κιλό ζάχαρη
4 κιλά νερό
15-16 μέτρια λεμόνια

Οδηγίες:
Ξύνουμε τη φλούδα 3-4 λεμονιών και την κρατάμε. Στύβουμε όλα τα λεμόνια.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το χυ­μό των λεμονιών να πάρει βράση μαζί και προσθέ­τουμε και το ξύσμα από τις φλούδες.
Όταν κρυώσει, περνάμε τη λεμονάδα από τουλ­πάνι, την παγώνουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Σημείωση: 
Σε κάθε ποτήρι λεμονάδας μπορούμε να προσθέσουμε, την ώρα του σερβιρίσματος, λίγη γκαζόζα ή σιφόν ή σελς.

Πηγή: «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου Τσελεμεντέ