Υλικά:
1/2 κιλό
ζάχαρη
4 κιλά νερό
15-16 μέτρια λεμόνια
4 κιλά νερό
15-16 μέτρια λεμόνια
Οδηγίες:
Ξύνουμε τη φλούδα 3-4
λεμονιών και την κρατάμε. Στύβουμε όλα τα λεμόνια.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών να πάρει βράση μαζί και προσθέτουμε και το ξύσμα από τις φλούδες.
Όταν κρυώσει, περνάμε τη λεμονάδα από τουλπάνι, την παγώνουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών να πάρει βράση μαζί και προσθέτουμε και το ξύσμα από τις φλούδες.
Όταν κρυώσει, περνάμε τη λεμονάδα από τουλπάνι, την παγώνουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σημείωση:
Σε κάθε ποτήρι λεμονάδας μπορούμε να προσθέσουμε, την ώρα του σερβιρίσματος, λίγη γκαζόζα ή σιφόν ή σελς.
Σε κάθε ποτήρι λεμονάδας μπορούμε να προσθέσουμε, την ώρα του σερβιρίσματος, λίγη γκαζόζα ή σιφόν ή σελς.
Πηγή: «Ο Αυθεντικός
Τσελεμεντές», Νίκου Τσελεμεντέ