Υλικά:
κρεμ βελουτέ
ντομάτες φρέσκες ή ανάλογος πουρές ντομάτας (κονσέρβας)
3-4 κουταλιές κρεμμύδι
λίγες ρίζες σέλινο ή μαϊντανός
κρουτόν ή κράκερς
ντομάτες φρέσκες ή ανάλογος πουρές ντομάτας (κονσέρβας)
3-4 κουταλιές κρεμμύδι
λίγες ρίζες σέλινο ή μαϊντανός
κρουτόν ή κράκερς
Οδηγίες:
Ετοιμάζουμε την
κρεμ βελουτέ, χωρίς καθόλου γάλα, προσθέτοντας όμως στο βράσιμό της μερικές
ντομάτες, κομμένες και βρασμένες αρκετά προηγούμενα, καθώς και 3-4 κουταλιές
κρεμμύδι και λίγες ρίζες σέλινου ή μαϊντανού.
Περνάμε τη σούπα από ψιλό τρυπητό και αποτελειώνουμε όπως και στην κρεμ βελουτέ , με τη διαφορά ότι προσθέτουμε μόνο έναν κρόκο, 2 κουταλιές κόρν – φλάουρ, λιγότερο γάλα, περισσότερο φρέσκο βούτυρο και λίγη ζάχαρη.
Σερβίρουμε με κρουτόν ή κράκερς.
Περνάμε τη σούπα από ψιλό τρυπητό και αποτελειώνουμε όπως και στην κρεμ βελουτέ , με τη διαφορά ότι προσθέτουμε μόνο έναν κρόκο, 2 κουταλιές κόρν – φλάουρ, λιγότερο γάλα, περισσότερο φρέσκο βούτυρο και λίγη ζάχαρη.
Σερβίρουμε με κρουτόν ή κράκερς.
Πηγή: «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου Τσελεμεντέ