Κρεμ ντε ρι

Υλικά: 
8-10 φλιτζάνια ζωμός κρέατος
300 γραμ. ρύζι
αλάτι
1-2 φλιτζάνια γάλα ή κρέμα γάλατος
2-3 κρόκοι αυγών
1-2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο

Οδηγίες:
Βάζουμε το ρύζι να βράσει με το ζωμό. Όταν βράσει, περνάμε τη σούπα από σίτα μέσα σε καθαρή κατσαρόλα και τη βάζουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην πιάσει, και προσθέτοντας το ανάλογο αλάτι.
Άμα πάρει βράση, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλατος, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών – καλά χτυπημένους – και το φρέσκο βούτυρο, ανακατεύοντας να γίνουν όλα μια ομαλή και λεία κρέμα. 
Αν η κρέμα είναι αραιή, την πυκνώνουμε με λίγο κόρν – φλάουρ, αν είναι πολύ πυκνή την αραιώνουμε με λίγο γάλα.

Πηγή: «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου Τσελεμεντέ