Υλικά:
2 φλιτζάνια ρύζι
4 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι μέτριο
2 πράσινες πιπεριές
2 δόντια σκόρδο
4 ντομάτες
αλάτι
2 φλιτζάνια ρύζι
4 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι μέτριο
2 πράσινες πιπεριές
2 δόντια σκόρδο
4 ντομάτες
αλάτι
Οδηγίες:
Πλένουμε
και στραγγίζουμε το ρύζι και το
καβουρδίζουμε στο τηγάνι, με το λάδι
καυτό, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε
το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές
σε φέτες και το σκόρδο, ανακατεύουμε
για 5 λεπτά στη φωτιά και τα μεταφέρουμε
στη κατσαρόλα.
Βάζουμε στο τηγάνι τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, αλάτι, πιπέρι, τις ζεσταίνουμε και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν, ωσότου ψηθούν, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο ζεστό νερό.
Βάζουμε στο τηγάνι τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, αλάτι, πιπέρι, τις ζεσταίνουμε και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν, ωσότου ψηθούν, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο ζεστό νερό.
Σημείωση:
Όπως
κι ο τίτλος το δείχνει, πρόκειται για
ισπανική σπεσιαλιτέ.
Πηγή:
«Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου
Τσελεμεντέ