Υλικά:
8 μεγάλα μανιτάρια
150 γρ. μπέικον
40 γρ. φρυγανιά
τριμμένη
300 γρ. μαγιονέζα
1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
4 σκελ. σκόρδο
ψιλοκομμένο
δενδρολίβανο
βασιλικό ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
Βγάζουμε τα
κοτσάνια και την φλούδα από τα μανιτάρια.
Τα μαρινάρουμε με δενδρολίβανο, το μισό
σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα
βάζουμε στους 185 βαθμούς για 10 λεπτά.
Απλώνουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι και
ψήνουμε μέχρι να τραγανίσουν στο φούρνο
στους 185 βαθμούς περίπου 10-15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο
σοτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και
προσθέτουμε τις φλούδες και τα κοτσάνια
από τα μανιτάρια που έχουν ήδη χτυπηθεί
στο μίξερ. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα
υγρά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε την
μαγιονέζα και τα υπόλοιπα υλικά, γεμίζουμε
τα μανιτάρια και ψήνουμε στον φούρνο
μέχρι να ροδίσουνε περίπου 5 λεπτά.