Πανσέτα BBQ

Υλικά:
2 κλ πανσέτα
1 μπουκάλι κέτσαπ
1 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη
χυμό από 1-2 λεμόνια

Υλικά (1):
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά μαραθόσπορο
1 κουταλιά γλυκάνισο
1 κουταλιά κύμινο
20 κόκκους πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες:
Χαράσσουμε την πανσέτα και την ψήνουμε με λίγο θυμάρι, σκόρδο, αλάτι , πιπέρι, 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι λευκό κρασί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες ελέγχοντας να μην αρπάξει και κρατάμε συνεχώς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Σε ένα κατσαρόλι βάζω την κέτσαπ το χυμό από το λεμόνι και την μαύρη ζάχαρη, ανακατεύω για 2 λεπτά πάνω στη φωτιά μέχρι που να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχω χτυπήσει στο μίξερ (σκόρδο, μαραθόσπορο, γλυκάνισο, κύμινο, πιπέρι, ελαιόλαδο). Αλείφω την σάλτσα στην πανσέτα, βάζω τον φούρνο στο γκριλ και κάθε λίγο αλείφω μέχρι που να τελειώσει η σάλτσα.