Υλικά:
1 κιλό παϊδάκια
μικρού αρνιού
1 κομμάτι πάχος από μοσχαρίσιο νεφρό
λεμόνια, αλάτι, πιπέρι
ψιλοκομμένος μαϊντανός
προαιρετικά: δεντρολίβανο σε σκόνη, ή ψιλοτριμμένο θυμάρι
1 κομμάτι πάχος από μοσχαρίσιο νεφρό
λεμόνια, αλάτι, πιπέρι
ψιλοκομμένος μαϊντανός
προαιρετικά: δεντρολίβανο σε σκόνη, ή ψιλοτριμμένο θυμάρι
Οδηγίες:
Χτυπάμε τα παϊδάκια
να πλατύνουν, τα τρίβουμε καλά με
δεντρολίβανο σκόνη (προαιρετικά) και
τα ψήνουμε στη σχάρα, που έχουμε πριν
κάψει καλά και αλείψει με το πάχος του
νεφρού.
Μετά από 2-3 λεπτά ψήσιμο από κάθε μεριά είναι έτοιμα.
Τα πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοτριμμένο θυμάρι (ή ρίγανη), τα αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε, γαρνίροντάς τα με φύλλα μαϊντανού, φέτες λεμονιών και φέτες ντομάτας ψημένες στη σχάρα.
Μετά από 2-3 λεπτά ψήσιμο από κάθε μεριά είναι έτοιμα.
Τα πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοτριμμένο θυμάρι (ή ρίγανη), τα αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε, γαρνίροντάς τα με φύλλα μαϊντανού, φέτες λεμονιών και φέτες ντομάτας ψημένες στη σχάρα.
Πηγή:
«Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου
Τσελεμεντέ