Καρπούζι και φέτα: Η πιο νόστιμη και δροσερή σαλάτα

Καρπούζι και φέτα: Η πιο νόστιμη και δροσερή σαλάτα

Κάθε ελληνικό τραπέζι, από τα πιο απλά μέχρι τα επίσημα, ξεκινά με ένα τυρί και καταλήγει σε ένα φρούτο.

Το καλοκαίρι, τις περισσότερες φορές η φέτα έχει τη θέση του τυριού και το καρπούζι αυτή του φρούτου. Τι θα συμβεί αν τα «παντρέψετε»; Μια γευστικότατη και δροσερή σαλάτα.

Υλικά:

500 γραμμάρια καρπούζι
200 γραμμάρια φέτα
1 μέτριο κρεμμύδι
χυμός lime
μαϊντανός
δυόσμος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με χυμό lime.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το καρπούζι (χωρίς κουκούτσια) με τη φέτα που έχουμε κόψει σε κομμάτια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (μαζί με το lime) και τα μυρωδικά.

Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.