Λαχταριστή αυγοσαλάτα με γιαούρτι


  


Πρόκειται για μια κλασσική συνταγή που θα φτιάξετε εύκολα με τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα! Μπορείτε να την απολαύσετε μέσα σε φρυγανισμένο ψωμί, πάνω σε ένα σταρένιο παξιμάδι., σκέτη ή σε συνδυασμό με μια πράσινη απλή σαλάτα!

Υλικά 

6 αυγά 
2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα 
1 κουταλιά σούπας γιαούρτι 
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα 
1/2 κουταλιά χυμός λεμόνι 
αλάτι
πιπέρι 
*Αν θέλετε προαιρετικά προσθέτετε αβοκάντο, αγγουράκι ή αγγουράκι τουρσρί


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι 

Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ με τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά να σπάσουν οι κρόκοι και να γίνουν ένα μείγμα. 

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τ’ασπράδια, τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με το αλατοπίπερο στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά και η σαλάτα είναι έτοιμη.