Calzone με ζαμπόν και αναρή

Calzone με ζαμπόν και αναρή


Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας στον πάγκο εργασίας.
  • Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.
Για τη γέμιση
  • Καθώς φουσκώνει το ζυμάρι βάζουμε τα υλικά της γέμισης (εκτός από το τυρί) σε ένα μπολ με αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Λίγο πριν ψήσουμε τις πίτσες βάζουμε και το τυρί στη γέμιση και ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρώνουμε
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
  • Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι της ζύμη μας με ένα πλάστη σε διάμετρο 20 εκ. περίπου. (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).
  • Μεταφέρουμε τον πρώτο δίσκο της ζύμης μας σε ένα αλευρωμένο ταψάκι.
  • Χωρίζουμε τη γέμιση στα 2.
  • Βάζουμε τη μισή γέμιση στον ένα δίσκο μάλιστα στο μισό του γιατί θα διπλώσουμε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω.
  • Αλείφουμε τη ζύμη γύρω γύρω με νερό.
  • Κλείνουμε τη μισή ζύμη και κάνουμε ένα μισοφέγγαρο. Πιέζουμε καλά τις άκρες της ζύμης ώστε να κλείσει καλά και με τα δάχτυλά μας τσιμπάμε την περιφέρεια της ζύμης ανά ένα εκατοστό και την διπλώνουμε κατά 90 μοίρες ώστε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο σχέδιο.
  • Ετοιμάζουμε και τη δεύτερη καλτσόνε μας με τον ίδιο τρόπο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά σε μια σχάρα για να κρυώσουν.
  • Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.