Συστατικά
Για το καστανό βούτυρο
- 100 γρ. βούτυρο
- 3-4 φύλλα φασκόμηλο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
- 1 αυγό
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για τη ζύμη
- 350 γρ. γιαούρτι
- 400 γρ. ηλιέλαιο
- 830 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 αυγό για άλειμμα
- μαύρο σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το καστανό βούτυρο
- Σε ένα κρύο τηγάνι προσθέτουμε το μισό βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
- Με το που λιώσει προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το φασκόμηλο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να ζεσταθεί και να αλλάξει χρώμα. Θα πρέπει να πάρει χρώμα φουντουκιού.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο με τα μανιτάρια και βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά.
- Ρίχνουμε σε δόσεις τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα σοτάρουμε χωρίς να τα ανακατεύουμε μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε και κρατάμε σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και την αφήνουμε στο πλάι.
Για τη ζύμη
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
- Ζύμωνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη (όσο ένα βερίκοκο), τα ανοίγουμε σε πιτάκια.
- Βάζουμε σε κάθε πιτάκι από ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
- Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.