|
Προετοιμασία:
Bγάλτε τις γαρίδες από τη συσκευασία και βάλτε τις σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Πλένετε τις γαρίδες και τις στραγγίζετε καλά. Τις αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με αλεύρι και τις τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε τις γαρίδες. Τις σοτάρετε για 2΄και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο και το βασιλικό ανακατεύοντας ελαφρά για να μοιραστεί παντού το μίγμα και τις σοτάρετε άλλα 2’. Περιχύνετε τις γαρίδες με το λεμόνι και τις βγάζετε σε πιατέλα.
Προσθέτετε το κρασί στο τηγάνι και το σιγοβράζετε μαζί με το σκόρδο και το βασιλικό. Όταν η σάλτσα δέσει την ρίχνετε πάνω στις γαρίδες.
Σερβίρετε τις γαρίδες συνοδεύοντας τις με πιλάφι ή πλιγούρι.