Γρανίτα Καρπούζι 2

Περιγραφή

Καρπούζι σε γρανίτα με καστανή ζάχαρη για ένταση στο χρώμα και lime που διασκεδάζει την γεύση του φρούτου, σπάει την γλύκα της πρόσθετης ζάχαρης και προσφέρει επιπλέον δροσιά.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό καθαρισμένο, και χωρίς κουκούτσια, καρπούζι
  • κρατάω στην άκρη το ζουμί που έχουν αφήσει τα κομμάτια του καρπουζιού
  • 3 κ.σ. χυμό lime
  • 130 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη (για να τονίσει το κόκκινο χρώμα της γρανίτας)
  • λίγα κομμάτια καρπουζιού με την φλούδα ή λίγα φύλλα μέντας (για γαρνιτούρα)
  • παγωτομηχανή (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβω σε κύβους το καθαρισμένο από σπόρια και φλούδα καρπούζι.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την ζάχαρη με το lime και το λίγο ζουμί που έχουν αφήσει τα κομμάτια του καρπουζιού. Μόλις βράσει και λιώσει η ζάχαρη αφήνω το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  3. Αλέθω τα κομμάτια του καρπουζιού με το multi χειρός κι αφού κρυώσει και το σιρόπι το προσθέτω στο αλεσμένο καρπούζι.
  4. Τοποθετώ το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  5. Αφού κρυώσει το τοποθετώ στην παγωτομηχανή κι ακολουθώ τις οδηγίες παρασκευής. Μόλις στερεοποιηθεί το παγωτό το μεταφέρω σε πλαστικό δοχείο και το φυλάσσω στην κατάψυξη να παγώσει κι άλλο.
  6. Αν δεν διαθέτω παγωτομηχανή, τοποθετώ το μείγμα στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό δοχείο μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται. Μόλις αρχίσει να παγώνει (μετά από 3 ώρες) αφαιρώ το δοχείο από την κατάψυξη, χτυπάω την γρανίτα με την ράβδο χειρός να σπάσουν οι κρύσταλλοι που έχουν δημιουργηθεί και το ξανατοποθετώ στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνω την διαδικασία κάθε 1,5 ώρα για 3 φορές ακόμα προκειμένου η γρανίτα να παγώσει ομοιόμορφα.
  7. Αφού η γρανίτα είναι έτοιμη την τοποθετώ σε ποτήρι και την σερβίρω με λίγα φύλλα μέντας ή με ολόκληρο κομμάτι καρπουζιού με την φλούδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Και σε περίπτωση που έχουμε φίλους στο σπίτι, αν στην γρανίτα προσθέσω λίγο ρούμι τότε μπορεί να προσφερθεί κι ως δροσιστικό daiquiri καρπούζι!